witam,
czy ktoś przerabiał zasilanie chińskich ledów - takich wynalazków kwadratowych, które można w "halogenach" ledowych spotkać? diody są tu:
http://dx.com/p/30w-2400lm-led-emitter- ... 262?item=6
Napisali : working current 2.1A, czy to znaczy że trzeba dać driver na 2A i 18V?
Czy to się tyczy wszystkich wynalazków i np jeśli podają 30W i powiedzmy napięcie 30V to sobie prąd mam wyliczyć i taki stabilizować?
Wie ktoś gdzie kupić takie drivery?
Obudowa halogenu kosztuje z 15zł w castoramie, halo 30W 150zł - może warto coś pogrzebać, bo 10W są po ok 60zł, to już szkoda roboty...
Pozdrawiam,
Michał
Krzycho> Popraw pisownie , temat już poprawiłem.
Zasilanie diod 10-30W w halopakach
Zasilanie diod 10-30W w halopakach
Ostatnio zmieniony niedziela 23 wrz 2012, 21:19 przez m-blue, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Ok, a gdzie brakuje? ok, już widzę - postawię myślnik zamiast kropki - czy to będzie poprawnie po polsku? Panowie - lekka paranoja... Rozumiem, że ktoś pisze kompletnie bez polskich znaków, bez interpunkcji, ale żeby się przyczepić o brak jednej wielkiej litery to już przesada...
Swoją drogą w poprawionym temacie jest błąd - "Zasilanie diod 10-30W z w halopakach" już poprawiam - jedna litera chyba nie pasuje. Czy słowo halopak mieści się w słowniku polskim, czy mam zastąpić lampą halogenową?
[ Dodano: 23 Wrzesień 2012, 21:24 ]
Skaktus - dzięki za odpowiedź.
Krzycho>Poprawiając o "witam" zapomniałeś
Sorry ale widząc Twój starz na forum powinieneś wiedzieć jak się piszę tutaj.
Swoją drogą w poprawionym temacie jest błąd - "Zasilanie diod 10-30W z w halopakach" już poprawiam - jedna litera chyba nie pasuje. Czy słowo halopak mieści się w słowniku polskim, czy mam zastąpić lampą halogenową?
[ Dodano: 23 Wrzesień 2012, 21:24 ]
Skaktus - dzięki za odpowiedź.
Krzycho>Poprawiając o "witam" zapomniałeś
Sorry ale widząc Twój starz na forum powinieneś wiedzieć jak się piszę tutaj.
Ostatnio zmieniony niedziela 23 wrz 2012, 22:41 przez m-blue, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Witam Was, też się zastanawiam jak to zasilać?, da się taki jeden 30W porównać do XML`a jakiegoś?. Akurat ja potrzebuje do lampki, rozumiem że rozpraszanie ciepła nie będzie przy tym łatwe ale lampka będzie wisząca z sufitu.
Czy ktoś zakupił już taką diodę?, a może dać np 3 x 10W?
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Oskar
Czy ktoś zakupił już taką diodę?, a może dać np 3 x 10W?
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Oskar