Moje nowe lampki w trakcie pracy DIY :)
-
Moje nowe lampki w trakcie pracy DIY :)
Witam. Dzisiaj dostałem moje body do lampek na rower Zdjęcia niżej pokażą jak to wygląda. Jest tu też pokazany mój warsztat Części użyte do projektu to:
3x XP-G zimne,
kolimatory,
3x driver od grega,
3x włącznik od grega,
3x wtyczki i gniazda ze sklepu motoryzacyjnego,
ogniwka 18650 ze starej baterii z laptopa,
3x koszyk na 4 ogniwa od midiego( jest w locie do mnie)
3x szybki od zegarmistrza,
3x oring.
Zaczęło się od wejścia na forum, zainteresowania się i kupienia części w Maritexie i u grega. Na końcu myślałem z wujkiem nad body.
Nie wiem co tu więcej napisać. Poniżej zdjęcia jak co wygląda i jak świeci Narazie jeszcze nie na rowerze bo nie jest ukończone mocowanie.
Czekam na wasze opinie. A fotki ze świecenia w ciemnościach jutro
3x XP-G zimne,
kolimatory,
3x driver od grega,
3x włącznik od grega,
3x wtyczki i gniazda ze sklepu motoryzacyjnego,
ogniwka 18650 ze starej baterii z laptopa,
3x koszyk na 4 ogniwa od midiego( jest w locie do mnie)
3x szybki od zegarmistrza,
3x oring.
Zaczęło się od wejścia na forum, zainteresowania się i kupienia części w Maritexie i u grega. Na końcu myślałem z wujkiem nad body.
Nie wiem co tu więcej napisać. Poniżej zdjęcia jak co wygląda i jak świeci Narazie jeszcze nie na rowerze bo nie jest ukończone mocowanie.
Czekam na wasze opinie. A fotki ze świecenia w ciemnościach jutro
Ostatnio zmieniony niedziela 23 wrz 2012, 21:37 przez kubaswiatelka, łącznie zmieniany 3 razy.
Witamy,
jakie wymiary mają lampki ? Wyglądają na duże. Trochę na wyrost dla jednego xp-g, szczególnie na rower.
Myślę, że lepsza jest piguła wkręcana w body. Łatwiej ją idealnie dopasować i miejsca gwintu posmarować pastą termo. To tak na przyszłośc ( sam to przerabiałem ).
Jak na pierwszy ( ? ) własny projekt, to na pewno ilość światła będzie dla Ciebie zadowalająca
To dopiero początek choroby, znając życie zrobisz kolejne lampki w przyszłości, tego też Ci życzę
Czekam na kolejne fotki z ukończenia lampek.
jakie wymiary mają lampki ? Wyglądają na duże. Trochę na wyrost dla jednego xp-g, szczególnie na rower.
Myślę, że lepsza jest piguła wkręcana w body. Łatwiej ją idealnie dopasować i miejsca gwintu posmarować pastą termo. To tak na przyszłośc ( sam to przerabiałem ).
Jak na pierwszy ( ? ) własny projekt, to na pewno ilość światła będzie dla Ciebie zadowalająca
To dopiero początek choroby, znając życie zrobisz kolejne lampki w przyszłości, tego też Ci życzę
-
-
Lampka ma 8cm a ze śrubkami 8,5cm długości i 4cm szerokości. Może body i duże ale dioda ma super warunki stała wczoraj na stanowisku włączona na max(w moim wypadku sterownik daje 1,4A) i dopiero po jakiś 30 minutach się zrobiła letnia po 50 taki miła w dotyku z montażem nie miałem żadnego problemu bo lutownica dosyć fajna do takiej roboty. Wszystko jest na paście arctic silver 5 i idealnie przylega do body. Projekt pierwszy i czywiście nie ostatni Już myślę nad 3x XPG/XML tyle że muszę kupić ciepłe diody bo te są za niebieskie. Fotki postaram się dzisiaj zrobić i przedstawić odległości jakieś.bandit pisze:Witamy,
Myślę że możliwość by była zrobienia Wujaszek ma chyba jeszcze zapisane to body w swojej tokarce . Jakby co to daj znać a ja się go zapytam o cenęMyślę że te body było by dobre pod xml,tak swoją drogą jest możliwość zrobienia takiego?
-
Tak dobrze widzisz. Wiem że nie wolno ale uważałemneutrinus pisze:Czy ja dobrze na tych zdjęciach widzę bezpośrednio przylutowane przewody do ogniwa?
Aku bedzie na kabelku przy ramie w jakiejś małej sakwie.pier pisze:Czy akumulator jest w body latarki czy ma być na zewnątrz?
Następne body będzie miało troszkę tył skrócony bo w środku miejsca za dużo wolnego. Ewentualnie mogę sobie dotoczyć kawałek body i jedno ogniwko do środka
Zastanawiam się jeszcze czy da się tak zrobić żeby ładować ogniwo w body czy coś mi potrzebne więcej czy tylko podłączyć kable do ogniwa i do ładowarki i hula?
-
-