Witam,
Jako że zbieram pieniążki raczej na wiadomo jaką inwestycję, to pozbywam się wszystkiego do okoła.
Mam osuszacz powietrza, został mi po jakimś punkcie xero czy coś takiego.
Po włączeniu, niby wszystko działa, wewnątrz jest agregat lodówkowy no i po włączeniu przycisku działa.
Skrapla się woda na radiatorze połączonym z agregatem, po włączeniu kolejnego przycisku włącza się spirala grzejna więc wydaje mi się że wszystko działa jak należy.
Ale jak mogę sprawdzić czy ten sprzęt działa na 100% przed sprzedażą żeby nie mieć później problemów?
Model na zdjeciu.
Pozdrawiam.
Osuszacz powietrza, jak sprawdzić czy na 100% działa?
W "Pogromcach mitu" też kiedyś coś sprawdzali nie pamiętam dokładnie co ale mieli kilka urządzeń i substancji do "wykręcania" powietrza i w tym celu zamykali w szczelnym pomieszczeniu i mierzyli czas w jakim wilgotność spadnie do określonego poziomu, punktem odniesienia był czas potrzebny do tego samego ale przez rozszczelnienie, a do czego zmierzam otóż weź zaparuj w łazience podczas prysznicu tak żeby maksymalnie dużo pary się osadziło, zmierz czas po jakim zniknie (oczywiście przy zamkniętych drzwiach) a przy następnej kąpieli powtórz to samo ale z osuszaczem.
Może i nie będzie to bardzo dokładna metoda ale pozwoli Ci to stwierdzić czy urządzenie działa.
Może i nie będzie to bardzo dokładna metoda ale pozwoli Ci to stwierdzić czy urządzenie działa.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Jest przybrudzony, zrobiłem wczoraj zdjęcia na szybko, i nawet go nie przetarłem do zdjęć
Nie wiem ile chce, nie znam się na tym ni w ząb.
Już planowałem zrobić sobie z tego kompresor do przedmuchiwania różnych pierdółek w domu.
Nie chce komuś wcisnąć ściemy, z drugiej strony widzę że takie osuszacze mają fajne ceny co by mnie wspomogło.
Może mógłbyś coś zaproponować?
[ Dodano: 27 Wrzesień 2012, 12:34 ]
Panowie na ile można wycenić ten osuszacz?
Nie wiem ile chce, nie znam się na tym ni w ząb.
Już planowałem zrobić sobie z tego kompresor do przedmuchiwania różnych pierdółek w domu.
Nie chce komuś wcisnąć ściemy, z drugiej strony widzę że takie osuszacze mają fajne ceny co by mnie wspomogło.
Może mógłbyś coś zaproponować?
[ Dodano: 27 Wrzesień 2012, 12:34 ]
Panowie na ile można wycenić ten osuszacz?