Witam oto mój drugi mod latarki czyli udoskonalenie Romisena RC-G2.
Najpier trochę pracy z wpasowaniem sku 7882, ale wyszło ładnie (przynajmniej tak myślę )
Teraz czas na lepszą iskierkę od orginału czyli Q5 osadzona na paście termo.
I trochę ozdubek.
Trochę dupka nie doszła do końca i trafił tam GITD pierścionek, ale jeszcze to dopracuję.
Dupka dopracowana, czyli dochodzi do końca (obciąłem sprężynkę driverka) idealnie. (W planie gumka na włącznik GITD)
Narazie tyle. Driver uruchomiony po podpowiedzi Calineczki (dzięki bo już myślałem że to podróbka chińskiego pochodzenia ) i skręcony max. w prawo. W wolnej chwili przemierzę co i jak i wkleję jakieś fotki z działania.Pozdro
Narazie ustawienie potencjometru inne. Max w lewo i przy nowej baterii AA pomierzony pobór z ogniwa i wynosi on przy high 0,55 A, przy mid 0,40 A a w low 0,27 A. Prądu diody nie mierzyłem bo narazie ni mam czasu odlutowywać kabli. Ale co powiem to wygar to maleństwo ma niezły.
Mój drugi mod czyli romisen RC-G2
Mój drugi mod czyli romisen RC-G2
Ostatnio zmieniony niedziela 20 lip 2008, 22:14 przez kisiel20, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Cześć,
wyszło bardzo ładnie. Też jestem w trakcie przerabiania RC-G2, ale idzie mi wolno ze względu na brak czasu i kleju termo Mam pytanie - jakiego oringa uzyles w glowicy? Ja próbowałem oring GITD 24x1,5mm z DX i wtedy głowica nie dokręca się do końca - zmieniałeś coś? Drugie pytanie - jak udało Ci się tak ładnie oderwać diode? Moja była tak mocno przyklejona, że powyginałem gwint na module(na szczeście ma taka tolerancje że dalej gwint działa). Mój moduł moczył się w izopropanolu ze 3 dni(musiałem najpierw zrobić rower) zanim oderwałem diode, wcześniej ani drgnęła. Radiator jest tak ponadgryzany śrubokrętem, że już średnio się do czegokolwiek nadaje. Ale najciekawsze jest to że podczas podważania dioda po prostu zeskoczyla ze stara... Wygladalo to tak jakby lut pod spodem sie rozpuscil
EDIT: w innym watku znalazlem ze do innych egzemplarzy ten oring pasuje dobrze - widac mam "szczescie"....
K.
wyszło bardzo ładnie. Też jestem w trakcie przerabiania RC-G2, ale idzie mi wolno ze względu na brak czasu i kleju termo Mam pytanie - jakiego oringa uzyles w glowicy? Ja próbowałem oring GITD 24x1,5mm z DX i wtedy głowica nie dokręca się do końca - zmieniałeś coś? Drugie pytanie - jak udało Ci się tak ładnie oderwać diode? Moja była tak mocno przyklejona, że powyginałem gwint na module(na szczeście ma taka tolerancje że dalej gwint działa). Mój moduł moczył się w izopropanolu ze 3 dni(musiałem najpierw zrobić rower) zanim oderwałem diode, wcześniej ani drgnęła. Radiator jest tak ponadgryzany śrubokrętem, że już średnio się do czegokolwiek nadaje. Ale najciekawsze jest to że podczas podważania dioda po prostu zeskoczyla ze stara... Wygladalo to tak jakby lut pod spodem sie rozpuscil
EDIT: w innym watku znalazlem ze do innych egzemplarzy ten oring pasuje dobrze - widac mam "szczescie"....
K.
Oring pasuje napewno. Ale zauważyłem ze w poprzedniej rc głowica nie dokręcała sie do końca (zachodziła jednak za oring na korpusie) a w tej idealnie. Spróbuj dokręcić mocniej reflektor w głowicy, a jak nie to troszkę skrócić moduł w którym siedzi dioda(przyszlifuj od strony sterownika). A co do diody to jak odlutowałem kable to dioda siedziała troche w szrek względem otworów na kable. Wkreciłem moduł w latarkę i wybiłem z drugiej strony małym wkretakiem. A ze strat jakie poniosłem to nadtopiona klawiatura kompa (przypaliłem lutownicą jak szukałem na forum jak ożywić 7882). Troche cierpliwości i wszystko da sie rozebrać i ładnie poskładać. Trzeba tylko wyczuć gdzie uderzyć. Powodzenia. Pozdro