Kupno świateł do jazdy dziennej.
- smokuxx1987
- smokuxx1987
To nie takie proste bez ingerencji w estetyke deski rozdzielczej i przeciągania kilometrów kabli.
Po odpaleniu silnika włączają mi sie z automatu postojówki i św mijania, jak przekręcam manetke na 2 pozycje to mi sie wyłączają św mijania a postojówki dalej świecą a na 3 położeniu manetki, dalej mi sie włączają św mijania.
musiał bym odpiąć całkiem fabryczne wtyczki od św krótkich i postojówek i zrobić osobny włącznik na przekaźniku.
O ile z przednimi lampami nie było by problemu bo wszystko prawie na wierzchu, to połowy bagażnika nie chce mi sie rozbierać żeby dojść do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i postojówek i kable przeciągnąć spowrotem do przodu.
W tym wypadku forma przewyższyła by treść.
Narazie poczekam co mi elektryk powie jak sobie krzyknie 50 zł to szkoda zakładać jakichś przekaźników i ciągnąć kabli po aucie.
Po odpaleniu silnika włączają mi sie z automatu postojówki i św mijania, jak przekręcam manetke na 2 pozycje to mi sie wyłączają św mijania a postojówki dalej świecą a na 3 położeniu manetki, dalej mi sie włączają św mijania.
musiał bym odpiąć całkiem fabryczne wtyczki od św krótkich i postojówek i zrobić osobny włącznik na przekaźniku.
O ile z przednimi lampami nie było by problemu bo wszystko prawie na wierzchu, to połowy bagażnika nie chce mi sie rozbierać żeby dojść do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i postojówek i kable przeciągnąć spowrotem do przodu.
W tym wypadku forma przewyższyła by treść.
Narazie poczekam co mi elektryk powie jak sobie krzyknie 50 zł to szkoda zakładać jakichś przekaźników i ciągnąć kabli po aucie.
W moim samochodzie też po uruchomieniu silnika włączają się światła mijania + postojowe. Oczywiście wg informacji w książce obsługi jeżeli chcemy to zmienić to ASO.smokuxx1987 pisze:musiał bym odpiąć całkiem fabryczne wtyczki od św krótkich i postojówek i zrobić osobny włącznik
A tymczasem wystarczy wyjąć odpowiedni bezpiecznik, opisany zresztą jako DRL, aby to wyłączyć
Pytałeś na jakimś forum, odpowiednim dla Twojego samochodu ? Może też jest podobnie i wcale nie trzeba kombinować z wtyczkami, przekaźnikami ...
-
Witam. Ja z doświadczenia mogę polecić dzienne światła philipsa takie podłużne na 5 led zamontowane właśnie w citroenie c5 II ale mogę też polecić żarówki firmy GE kupione w tesco za 15 zł sztuka. Mam peugeota 406 2003 rok i żarówki od najtańszych przez philipsy,bosche, osramy i inne paliły się szybko(max 2 miesiące). Od momentu zamontowania GE H7 problem zniknął na 1,5 roku. Przejechane jakieś 20 tysięcy na jednym komplecie. Mogę się też przyznać że właśnie dzisiaj mi padła jedna . Pozdrawiam i polecam GE H7 w niebieskim opakowaniu w tesco.
- smokuxx1987
Wracając do tematu.
Elektryk podpiął cytryne pod komputer i za pomocą programu lexia czy coś takiego wyłączył mi tą opcje że z automatu po odpaleniu włączały sie postojówki i mijania.
40 zł skasował za taką usługe.
Lampy kupiłem takie http://masterled.pl/lampy-dzienne-led-5 ... ja-rl.html
Diody umieszczone na aluminiowym podłożu obudowa aluminiowa z radiatorem
Jedna lampa ma około 300-400 lumenów.
Sklep polecam, szybka realizacja zamówienia.
Elektryk podpiął cytryne pod komputer i za pomocą programu lexia czy coś takiego wyłączył mi tą opcje że z automatu po odpaleniu włączały sie postojówki i mijania.
40 zł skasował za taką usługe.
Lampy kupiłem takie http://masterled.pl/lampy-dzienne-led-5 ... ja-rl.html
Diody umieszczone na aluminiowym podłożu obudowa aluminiowa z radiatorem
Jedna lampa ma około 300-400 lumenów.
Sklep polecam, szybka realizacja zamówienia.
Philipsy 5 są o nie bo lepsze jakościowo od 4 - inna fabryka, już nie pamiętam dokładnie co i jak, ale chyba tam gdzie hella były robione.
Z żarówek (H4 i H1) to polecam tungsramy +XX% (dłużej świecą od nightbreakerów etc i trochę lepiej od standardów) u mnie z 4 po roku padła 1 miesiąc po tym jak ją przełożyłem z rozbitego reflektora.
A wycieraczki z tesco czy kauflanda w żółtym opakowaniu (byle nie bottari), ew alca.
Z żarówek (H4 i H1) to polecam tungsramy +XX% (dłużej świecą od nightbreakerów etc i trochę lepiej od standardów) u mnie z 4 po roku padła 1 miesiąc po tym jak ją przełożyłem z rozbitego reflektora.
A wycieraczki z tesco czy kauflanda w żółtym opakowaniu (byle nie bottari), ew alca.