TrustFire TR-J12
przecież możesz je ładować ładowarką do 18650, ew kupić jedną porządną modelarską.
Ostatnio zmieniony wtorek 04 wrz 2012, 18:19 przez Kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
dobrze świeci, nie przegrzewa się przez godzinę bez przerwy, więc nie rozbierałem i nie modowałem
Ostatnio zmieniony środa 05 wrz 2012, 09:22 przez Kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro przy 5 xml nie nagrzewa się znacząco to sądzę że w diodę idzie nie więcej niż 1A.
Ostatnio zmieniony środa 05 wrz 2012, 14:25 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
- smokuxx1987
Gwinty są unormowane i oznaczone np M 12 x 1.25
12 to średnica 1.25 odstęp między zwojami czyli gęstość gwintu
Do mierzenia gwintów używa się suwmiarki i nie pamiętam jak sie nazywa ten przyżąd do mierzenia odległości między zwojami, w każdym razie wygląda jak szczelinomierz tylko na blaszkach ma takie zygzaki ( grzebienie).
Chyba nawet to sie nazywa grzebień do pomiaru skoku gwintów.
12 to średnica 1.25 odstęp między zwojami czyli gęstość gwintu
Do mierzenia gwintów używa się suwmiarki i nie pamiętam jak sie nazywa ten przyżąd do mierzenia odległości między zwojami, w każdym razie wygląda jak szczelinomierz tylko na blaszkach ma takie zygzaki ( grzebienie).
Chyba nawet to sie nazywa grzebień do pomiaru skoku gwintów.
Do kogo się zwrócić?skaktus pisze:Mozę ktoś z forum ci taką wykona.
U mnie w mieście to nawet akusów 18650 sie nie da kupić, ledwo baterie CR123 znalazlem, a co dopiero latarki tego typu. Nawet w sklepie z epapierosami gdzie powinni mieć 18650 nie mieli pojęcia co toskaktus pisze:Możesz też skoczyć do jakiegoś sklepu z latarkami, może pozwolą ci pomierzyć
[ Dodano: 7 Wrzesień 2012, 12:31 ]
U mnie na nowych 18650 z phillipsa bez żadnego ładowania, po 15 minutach już prawie parzy głowica.Kajman pisze:dobrze świeci, nie przegrzewa się przez godzinę bez przerwy, więc nie rozbierałem i nie modowałem
po ok 25 min napięcie na każdym aku spadło z 3,62 do 3,45. Lekko ciepły był tylko ten najbliżej źródła światła.