Latarka na nocne strzelanie ASG

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Zbychur

Re: Latarka na nocne strzelanie ASG

Post autor: Zbychur »

alex51 pisze:Dziękuję wszystkim za pomoc a szczególnie Zbychurowi za dogłębne wyjaśnienie specyficznych wymagań ASG. Zatem z wątku wynika że do moich założeń bardziej nadają się diody XP-G/XP-E niż XM-L mimo że teoretycznie XM-L są "mocniejsze". Zobaczymy co dalej, jeżeli nie znajdę 3-trybowej wersji wezmę chyba latarkę polecaną przez smokuxx1987. Czekam jeszcze co powie Upek :mrgreen:
Moim celem nie było kreowanie z siebie jakiejś wyroczni w tematyce ASG, przedstawiłem tylko swoje subiektywne odczucia. Może jeszcze posłuchaj innych bardziej zaawansowanych z nocnej zabawie"starych koni w indian" :mrgreen: Jak pisałem XM-L na otwartej przestrzeni jest nie do przebicia, na bliskich dystansach w zaroślach też, jedynie sytuacje, które opisywałem są dla niej problemem choć gdyby zastosować głęboki reflektor, kto wie. Testowałem wczoraj MTE H6 pod tym kątem i nie było tak źle, jedyna bolączka to jeśli skierujesz gwałtownie strumień światła pod nogi i odbije się od zroszonej trawy to masz widoczność z głowy na kilka sekund, a w tej zabawie to bardzo dużo czasu. Kiedy próbowałem to zrobić Skyline'em efekt był o wiele łagodniejszy. Acha, jeszcze jeden argument przemawiający za XR-E, jeśli dobrze go skalibrujesz z bronią, to doskonale się celuje (jak laserem) przy szerokim snopie precyzja jest o wiele mniejsza.

Pozdr.

[ Dodano: 31 Sierpień 2012, 22:25 ]
Jeszcze o jednym zapomniałem wspomnieć. Kiedy używałem Catapulta, to koledzy się skarżyli, że po oczach za mocno bije :mad: . Bo faktem jest, że nie jest przyjemnym uczuciem dostać takim powerem prosto w źrenice :o .
alex51
Kontakt:

Post autor: alex51 »

W żadnym wypadku nie chodziło o jakąkolwiek kreację :wink: Fajnie że naświetliłeś dobrze problem. Sam nigdy nie byłem w lesie z porządną latarką bo nikt takiej nie ma ze znajomych, tak chociaż żeby zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Dlatego ważne było żeby ktoś doświadczony popatrzał na to z mojego punktu widzenia. Po kolejnych dwóch dzionkach czytania doceniam już zalety Skyline I - biorę tego ze sklepiku. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za skuteczną pomoc. Jak załapię "bakcyla" to może nie będzie to mój ostatni zakup tego typu :mrgreen:

[ Dodano: 16 Wrzesień 2012, 13:12 ]
Latareczka (Skyline I) sprawdziła się znakomicie - z całą pewnością można ją polecić do takich zastosowań: daleki zasięg, wąski snop światła nie demaskuje pozostałych graczy w tyralierze. Mam profilowany chwyt przedni i dostęp do włącznika jest w miarę wygodny, ale faktycznie przydałby się włącznik żelowy: http://airsoftphotos.net/album/show/242 ... 744/344631
Porady udzielone na tym forum pomogły mi w wyborze najbardziej odpowiedniej latarki. Dziękuję wszystkim za pomoc.
ODPOWIEDZ