Włącznik 2 pozycyjny?
Włącznik 2 pozycyjny?
Witam
Czy można gdzieś kupić włącznik 2 pozycyjny do latarek taki jak w np. w SureFire L1. Ewentualnie czy chińczyki już wyprodukowali tanią latarkę z takim włącznikiem? Szukałem na DX i nic nie rzuciło mi się w oczy.
Pzdr
Czy można gdzieś kupić włącznik 2 pozycyjny do latarek taki jak w np. w SureFire L1. Ewentualnie czy chińczyki już wyprodukowali tanią latarkę z takim włącznikiem? Szukałem na DX i nic nie rzuciło mi się w oczy.
Pzdr
Tutaj(w Surefire L1 czy A2) chodzi o wybieranie trybu przez siłę nacisku na włącznik, coś jak spust aparatu cyfrowego. Mały nacisk to chwilowy LOW, duży nacisk powoduje "wskoczenie" w chwilowy HI, po odpuszczeniu wraca do LOW, po zdjęciu palca gaśnie. To działa bezgłośnie, jak sensor nacisku. Nie ma tam żadnych klików, blokad itp. Żeby włączyć latarkę na stałe trzeba odpowiednio głęboko dokręcić dupkę (płytkie dokręcenie daje ciągły LOW, dalsze dokręcanie powoduje wejście w ciągły HI. Obawiam się, że nie można kupić włącznika o identycznym działaniu. Ja też potrzebowałem takiego i w końcu wykombinowałem sam. Są też przełączniki klikane mające 2 styki na wyjściu, np. taki, włączające na przemian jeden lub drugi - wtedy można dać rezystor na jeden ze styków dla trybu niskiego. Do jakiej lampki ma być ten włącznik ?.