Zakup dwoch latarek thrower + ??

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
groszman

Zakup dwoch latarek thrower + ??

Post autor: groszman »

Witam

Przymierzam sie powoli do zakupu dwoch latarek na DX. Chcialbym zakupic jakiegos typowego throwera oraz druga, bardziej do poruszania sie po lesie, czasem do roweru. Do tego jakas ladowarka i akusy. Przegladam DX od kilku dni i prawde mowiac nie wiem co wybrac. Chcialbym sie zmiescic w kwocie ok 100$. Kombinuje w kierunku jakies Cree w throwerze i P7 w tej drugiej. Mozecie cos polecic??
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Moja propozycja to tani ale rewelacyjny thrower, nawet w oryginale nieźle daje czadu ;) V-65C do tego do lasu i na rower polecam XLight może dla tego że wymienne moduły zawsze pozwalają na podmianki wszelakie reflektorów czy sterowników do woli. Ładowarka to WF-139, akusy już sam poszukaj 18650 PROTECTED. Inni może mają ciekawsze typy na zakupy.

Co do latarek na P7 powiedzmy że na razie wiedząc jak wyglądają do nich drivery jeżeli w ogóle są montowane to bym poczekał trochę na ciekawsze czasy ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Lennin dobrze gada :wink: popieram, z tym że w V 65c dobrze zmienić driver i spiłować znacznie dolną część refa co pozwoli uzyskać lepsze skupienie promienia światła, jak by co to niedługo będę to robił więc mogę pokazać po kolei co i jak :twisted:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

lennin pisze:do lasu i na rower polecam XLight
a ktos juz ją macał? Bo to nowość na DX chyba jest? Co o niej wiesz Lennin? Mnie tez zainteresowała ;-)
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Ten Xlight wygląda identycznie jak moja T1.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
lennin

No powiedzmy że to jest T1 z inną nazwą. To samo co na KAI KD TOUGH TACTIC tylko 5$ taniej i z jedno trybowym driverem. :idea:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

dzięki za wyjaśnienia ;-)
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Ładniutkie te XLight'y :-)
Dubito ergo sum!
groszman

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Postapie zgodnie z rada lennina :mrgreen:

Poprawiłem literówke w moim nicku ///lennin
Ostatnio zmieniony niedziela 20 lip 2008, 18:44 przez groszman, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Rowniez popieram V-65C jako thrower.
Na zlocie bylo widac co jest warta ta latareczka. Chyba kazdy ja mial co? :wink: :grin:
Pozdrawiam
DNF
groszman

Zamowienie zlozone :) Nic tylko czekac :D A bedzie trzeba poczekac bo Xlight beda miec na stanie dopiero za tydzien :P
Awatar użytkownika
lennin

W sumie tych latarek na moduły sie robi coraz więcej. Możesz zmienić zamówienie i opiszesz nam jakąś nowość z DXa?
Obrazek Obrazek
groszman

Tego XLight'a juz nie bede zmienial, ale prawdopodobnie za kilka dni bede zamawial kolejna latare, wiec moge cos wziac pod katem "testow" :)
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

A nie myślałeś o Tiablo A9 - kiedyś kosztowała ponad 120 $, obecnie 55 $: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13508 ?
Nie wiem, jak z jakością wykonania V65-C, bo Tiablo to górna półka, poza tym ma świetny zasięg (ok. 22 tys. lux @ 1m).
Awatar użytkownika
lennin

yano V-65c po drobnej modyfikacji bije na głowe tiablo A9 :)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ