Niedroga latarka z dużym zasięgiem

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Jeśli wymienisz driver to na bank będzie jeszcze trzeba wymienić włącznik, bo obawiam się że po wymianie tam zamontowany może zareagować mało przyjemnym zapachem palonego bakielitu, ale to zobaczysz jak przyjdzie. Dobry włącznik, generujący mało strat, bez problemu dostaniesz np. u Edima, chociaż Bociana ostatnio też się nim chwalił.
Po za tym propozycja Bociana moim zdaniem nie do odrzucenia.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Zbychur pisze:Jeśli wymienisz driver to na bank będzie jeszcze trzeba wymienić włącznik
Toś mnie pocieszył :( Miałem nadzieję, że po zmostkowaniu sprężynki (i być może czegoś jeszcze) wytrzyma te 2,8A.
Bocian pisze:O witam krajanina :mrgreen: Też pomieszkuję w Żyrardowie. Jakbyś chciał zobaczyć jak co świeci możemy się kiedyś umówić :wink:
Witam :) Wpisałem Żyrardów, ale tak na prawdę mieszkam 10km od Żyrardowa, gdybym podał prawidłową nazwę Chylice, to prawie nikt by nie wiedział gdzie to jest. Dziękuję za propozycje, być może skorzystam, zwłaszcza jak będę miał problemy ze swoją latareczką :)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Zmostkowanie sprężyny niweluje tylko straty na niej samej, natomiast sam włącznik musi wytrzymać min te 3A, może akurat będziesz miał szczęście. Mnie niestety jeszcze się nie zdarzyło trafić na mocny włącznik, każdy jeden padł jeśli nie zaraz to po pewnym czasie. Ale taki zakup to kilka złotych, a więc nie ma stresu. Zresztą DNF zalecał Ci zakup takowego.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Właśnie wracam z testu latareczki, dziś listonosz przyniósł. Już teraz (przed jakąkolwiek modyfikacją) świeci bardzo ładnie, zasięg i ilość światła robi wrażenie.
W porównaniu z moim halogenem 55W zasięg jest porównywalny, aczkolwiek halogen świecił tak samo daleko a szerzej. Ale nie jest to duża różnica, do moich celów całkowicie wystarcza.

Jeszcze raz dziękuję za rady, niedługo zabiorę się za modyfikacje, ale mam jeszcze małe pytanie w kwestii DX.

Dostałem samą latarkę, drivera nie przysłali. Wg statusu czekają na dostawcę, ale z innego wątku wiem, że co najmniej 2 osoby te same drivery dostały, chociaż później zamówili. Ale skoro nie wysłali, to sobie tak myślę. Latarkę kupiłem tanio, jeszcze taniej ogniwa (przemysłowe), więc sporo zaoszczędziłem z planowanego budżetu :mrgreen: Dlatego zamiast drivera z DX kupiłbym od Grega, miałbym tryby takiej jak chcę i ochronę ogniw.

I tu mam pytanie, czy mogę teraz anulować zamówienie drivera, czy już za późno ?
Jeśli można anulować, to po prostu "Cancel Order", czy trzeba coś do nich napisać ? Z pisaniem niestety byłby problem :(

EDIT: Mam wrażenie że celowo czekali z wysyłką drivera aż potwierdzę, że latarka dotarła. Wczoraj potwierdziłem, dziś driver jest już pakowany. Więc nie będę już nic kombinował z anulowaniem.
ODPOWIEDZ