przedlłużka na drugie ogniwo do skyline I

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Awatar użytkownika
Zbychur

przedlłużka na drugie ogniwo do skyline I

Post autor: Zbychur »

Witam,
Czy nie orientuje się ktoś czy taka przedlłużka z np. L2P pasuje do solar force skylineI. Chodzi mi o gwinty, bo nad długością mogę już popracować.
ProLight

Post autor: ProLight »

A sterownik jest przystosowany pod 2x Lion ?

(chyba że będziesz zmieniał)

Może zagadaj do MIDI-ego
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

Zbychur pisze:Czy nie orientuje się ktoś czy taka przedlłużka z np. L2P pasuje do solar force skylineI. Chodzi mi o gwinty, bo nad długością mogę już popracować.
Wyłącznik w L2P nie pasuje do Skyline 1, odwrotnie też nie pasuje także musisz szukać jakiejś innej przedłużki.
Awatar użytkownika
Zbychur

ProLight pisze:A sterownik jest przystosowany pod 2x Lion ?

(chyba że będziesz zmieniał)

Może zagadaj do MIDI-ego
Oczywiście, że sterownik sterownik będzie obsługiwał 2 ogniwa, nawet więcej on wymaga co najmniej dwóch. To takie coś driver.

Ok. Dzięki fredek, trudno będzie trzeba toczyć, a myślałem, że będę miał ładne z anodyzacją. :cry:
ProLight

Ten Driverek nie jest najlepszy, skąd taki wybór?
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

ProLight pisze:A sterownik jest przystosowany pod 2x lion ?
Sterownik zwany MCU ze SF Skyline 1 działa dobrze w konfiguracji 2 x li-ion, miałeś z nim jakieś problemy ?
Mam go przełożonego do SF L2X extended jako ograniczenie prądu w parze z nim (w drop-in) działa driver AX2002 i wszystko ok.
ProLight

Nie, nie znam tej latarki, i nawet nie pofatygowałem się aby sprawdzić jaki driver tam siedzi.

Poprostu zapytałem czy driver to wytrzyma i czy już o tym myśłał.

:wink:
Awatar użytkownika
Zbychur

ProLight pisze:Ten Driverek nie jest najlepszy, skąd taki wybór?
Nabyłem go za dychę przy okazji jakiś większych zakupów od jednego z forumowiczów. Mam więc chcę potestować. Generalnie planuję zmienić sterownik w moim SF SkylineI na step-down no i dwa ogniwa, więc to ma być już taka przygotówka.
Sterownik zwany MCU ze SF Skyline 1 działa dobrze w konfiguracji 2 x li-ion, miałeś z nim jakieś problemy ?
Mam go przełożonego do SF L2X extended jako ograniczenie prądu w parze z nim (w drop-in) działa driver AX2002 i wszystko ok.
.

Oryginalne bebechy poszły z dymem kiedy rozbierałem latarkę na części pierwsze. Obecnie siedzi tam XM-L 8x7135 35K + 1x7135 38K i reflektor z MTE H6. Efekt super, niestety taki duży prąd mocno bije po ogniwie więc chcę przerobić na 2 i do tego jakiś step-down na ok. 3.3 A
ProLight

Fajnie, pochwal się efektami.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ