Tiablo A9

co i jak zrobiłem...
mar3
Kontakt:

Tiablo A9

Post autor: mar3 »

Mała przeróbka fajnego throwerka

Obrazek

Tiablo w standardzie ma sterownik step-down którego można zasilać od napięcia 3.6 do 9 v - jedno ogniwo 18650 daje dłuuuugi czas świecenia ale bez stabilizacji prądu - jasność spada w miare świecenia
Przy dwóch ogniwach 123cer lub RCR mamy już płaski output ale krótszy czas działania :)

... po testach zanurzeniowych ;D ...

Obrazek

Zmiana trybów polega na pełnym kliknięciu wyłącznikiem, czyli mamy - klik low - klik high - klik off - itd. Możemy sobie przeklikać na tryb high i poprzez odkręcenie "taill capa " wyłączyć latareczkę - dokręcamy i mamy od razu high na start :)

To tak w skrócie co nam daje fabryczne Diablo :)

Pierwszą rzeczą którą zmieniłem był 3 pozycyjny wyłącznik, dałem typowego klika - on - off - on - off .... revers jak by co :)

nowy klik na swoim miejscu

Obrazek

Driver - jedno trybowa Lambda przerobiona przez Arka ( calineczka) :) , przerobiona czyli dodane tryby, ustawianie jasności dla każdego z osobna.... najróżniejsze stroboskopy i inne mrugania :)

driver na swoim miejscu - fajnie że jest plastikowa zaślepka, bebechy nie wyłażą na wierzch :D

Obrazek

po wymianie elektroniki można ją tylko zasilać jednym ogniwem litowo jonowym, najlepiej 18650 .

Standardowo na jednym ogniwie miałem 22 tyś. luksów/m, teraz mam trochę ponad 24 tyś l/m :-\ mogło by być troszkę więcej co nie ? Myślę że winna jest w tym przypadku szybka, oczywiście trafiło na mnie i była odwrotnie zamontowana - powłoką na świat :zly: Cała zmatowiała .....

W miarę możliwości czasowych zrobię jakiś pomiar czasu działania ;)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

Bardzo miły mod- a i sterowniczek wygląda fajnie- powinno być nieźle-płasko aż do zgonu akusa i wydajność fajna
ODPOWIEDZ