Latareczka IR / Iluminator

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
hannon

Latareczka IR / Iluminator

Post autor: hannon »

Hej wszystkim, to mój pierwszy post więc zgodnie z instrukcją i obyczajem witam Was wszystkich. :) Mam nadzieje ze to ma się znaleźć tutaj, a nie w jakimś temacie który niechcący przeoczyłem.

Przechodząc do sedna - Poszukuje jakiejś latarki/głowicy do latarki która by mi zaświeciła w podczerwieni. Ale problematyka jest taka że to musi świecić porządnie, ponieważ będzie służyło za iluminator lub jak kto woli doświetlacz do noktowizora.
Tutaj widać dobrze efekt o jaki mi mniej więcej chodzi. http://www.youtube.com/watch?v=aMmy-KTPuK0

Z punktu technicznego wydaje mi się że nie jest to coś powalającego do wykonania, tym bardziej że noktowizor zbudowałem samemu. (Zanim ktoś spyta - nie jest to bazujące na kamerze ;) ) A koszta zrobienia czegoś takiego nie powinny być powalające tak jak koszta iluminatorów dedykowanych do noktowizorów. Bo ceny 500-5000 wydaje mi sie że są troszkę przesadzone. :)
Być może niedługo w moich łapkach znajdzie się Surefire M952V więc problem sam się częściowo rozwiąże, nie mniej jestem typem majsterkowicza więc tak czy siak chciałbym coś takiego samemu zmontować, ale sprawy związane z chłodzeniem i sterownikami do laterek dla mnie to tak troszkę czarna magia, więc będę wdzięczny za każdą poradę ;)
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Pozdr.
Pikom
ODPOWIEDZ