CAT4101-Co wy na to?

problemy z doborem podzespołów, elementów, przeróbkami itp., czyli jak zrobić to co sobie wymyśliłem
StiV1995

CAT4101-Co wy na to?

Post autor: StiV1995 »

Witam !
Od dłuższego czasu przeglądam forum w poszukiwaniu natchnienia do budowy latarki i postanowiłem skonsultować z wami mój pierwszy pomysł .
Dioda-XM-L
Driverek; znalazłem w katalogu tme na dvd (polecam i za free) takie układzik
cat4101- http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/CAT4101-D.PDF
cena w tme koło 13zł myślę że to jest dość ciekawa alternatywa dla AMC7135 którego w większych sklepach typu tme farnel ani elecena nie znalazłem.
Obudowę wytoczy mi tata z walka alu fi30 długość 13zł koszt ok 10zł i jeszcze z jednego większego na tylną zaślepkę oraz optykę.
Zostaje mi wybór optyki i zasilanie .
Co myślicie o tym układzie jest sens go wypróbowywać? Z Wyszukiwań w internecie wywnioskowałem że da się mostkować .Programowania dopiero się uczę więc sterowanie PWM najprawdopodobniej z 555.
Wiem że można kupić gotowy i będzie na pewno lepszy ale chciałem też to wypróbować. najwyżej później wymienię na jakiś inny.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Układzik jest fajny, ale w zasadzie jego zastosowanie ogranicza się do układów kilku LED połączonych szeregowo (Low Dropout 500 mV at 1 A) tak więc do zasilania z 1xLiIon się nie nadaje.

Pozdrawiam
PS: A układy AMC... popatrz w sklepiku ;)
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
StiV1995

Post autor: StiV1995 »

Dzięki za odpowiedź .muszę tam zaglądnąć:)
ODPOWIEDZ