Driver calineczki ile max A z niego mozna uzyskac?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
skaktus

Driver calineczki ile max A z niego mozna uzyskac?

Post autor: skaktus »

Witam.Posiadam driver calineczki.Ile A można z niego uzyskać? Chciałbym nim zasilać xmla a drivery na amc mi nie podchodzą...Szukam czegoś z 3 trybami, strobo itd.W diode max 3 A. Coś polecicie?
Ostatnio zmieniony środa 01 sie 2012, 06:12 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

skaktus, pokaż foto pliz.
Standardowo były robione na 1,2A, prąd można spokojnie zwiększyć nawet trzykrotnie przez dodanie równolegle kolejnych rez. pomiarowych (równolegle do obecnego- R100, wartość taka sama lub inna odp. mocy. Dodanie jednego R100 do obecnego zwiększa prąd o 1,2A. Każdy kolejny to samo.)
Awatar użytkownika
skaktus

Dziś postaram się go wydłubać i dać foto.

Myślałem że driver ma ograniczenie do 2A.

Jeszcze jedno pytanie - na torch.pl o ile się nie mylę, znalazłem info, że Twój driver ma "tendencję do puszczania w diodę impulsów 2800 mA" - obecnie zasilam z tego XP-G i tak sobie myślę że jeśli to prawda to długo mi ten xp-g nie pociągnie...
ILPT
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

skaktus, daj foto :-) to będę mógł więcej napisać...
Awatar użytkownika
skaktus

Oto foto.

Przewody widoczne z lewej strony to przewody do rezystora (jeden był uszkodzony - naderwane pole lutownicze - więc siedzi na przewodzie z kolegą).

Driver z 3 trybami, programowalnymi, bez strobo itd. Posiada dwa tranzystory (o ile się nie mylę) lutowane na kanapkę.

Foto poniżej:

Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...jeśli możesz, dolutuj rezystor 0,1 Ω na płytkę i zmierz prąd jaki idzie w LED-a. Kable odlutuj. Te dodatkowe kable mogą mieć wpływ na pomiar prądu. Same tranzystory wytrzymują nawet 5A na sztukę.
ODPOWIEDZ