Witam,
Nazywam się Michał, i od jakiegoś czasu wieczorkami zaglądam na wasze forum;) jednak oficjalnie od dzisiaj;) Dużego doświadczenia z elektroniką nie mam. Jestem studentem Informatyki. "Światełka" mnie ciekawą, i dlatego chciałbym czegoś się nauczyć;)
Czytałem sporo artykułów z waszymi projektami i zachciało mi się spróbować czegoś swojego. Zacząłem przekopywać DX w poszukiwaniu czegoś co umiałbym zrobić i moim zdaniem było by fajne. Wybrałem ten sterownik: http://www.dealextreme.com/p/16-mode-3w ... utput-7612
Widać nim gdzie plus i domyślam się gdzie minus. Jednak DX mnie zaskoczył i przysłał inaczej wyglądający driver. Nie wiem jak mocno on się różni od strony technicznej. Jedynie widzę wizualnie.. Oto i on:
Wiadomo, że pierwsza latarka nie będzie jakaś super, doświadczenie przyjdzie z czasem. Mógłby ktoś mi powiedzieć, gdzie ten sterownik ma +? Minus zaznaczyłem na zdjęciu kolorem czerwonym (akurat tam się swiatło odbiło, jest tam znam -)
Pozdrawiam!
Problem ze sterownikiem zamówionym na DX. Prośba o poradę
Pominąwszy mały drobiazg, mianowicie taki, że z punktu widzenia elektroniki dioda nie ma ani plusa, ani minusa. Wyprowadzenia nazywają się ciut inaczej (zadanie domowe)
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)