L2P z allegro za 100zł na OP, warto?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
19arek93

L2P z allegro za 100zł na OP, warto?

Post autor: 19arek93 »

Witajcie. Nie tak dawno temu zakupiłem L2P na rower, "z forum". Jestem zachwycony, znajomy także był/jest pod niemałym wrażeniem.
Lubimy nocne wypady na rowerach i na ten miesiąc planujemy takie dwa po ~100km. Niestety jego chińska latareczka za 5zł(dosłownie) nie daje wystarczająco dużo światła do jazdy, a z drugiej strony latareczkę jak moja uważa za zbyt kosztowną pomimo samych pozytywów.

Znalazłem L2P, nieprzerabianą za dziwnie(?) niską kwotę:
http://allegro.pl/latarka-taktyczna-sol ... 62389.html

Co o tym myślicie? Czym faktycznie różni się to od gregowego miotacza?
XM-L + OP powinno się sprawdzić, tryby także.
Niestety nie znam się na światełkach w ogóle, dlatego też proszę o waszą opinię co do tego pomysłu.
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
Jeśli to jest oryginalna L2P, to zapewne gościu sprzedaje ją po kosztach.
W wersji HAIII na stronie SF jest za 32$. W czym jest lepsza gregowa od tej?
Poprawiona termika, poprawione sprężynki włącznika i chyba modułu, do tego autorskie oprogramowanie procka,
+ oczywiście sam nowy driver, oparty na 8 układach AMC7135, zapewniając liniową charakterystykę rozładowania, w pewnym zakresie napięć.
Pozdrawiam
19arek93

Post autor: 19arek93 »

Wczoraj tłumacząc znajomemu różnice sam doszedłem do wniosku że chyba warto dopłacić do gregowej 65zł(reverse włącznik) i mieć taką jak się chce.
Tym bardziej że mam niezabezpieczone ogniwa, a "uszkodzoną" baterię do laptopa można kupić za 15zł.
Do tego oczywiście mamy rok gwarancji od grega.

W ramach podsumowania:
Jeśli ktoś planuje to jako EDC, na biwaki, do tego już posiada ogniwa protected to nie jest to zły pomysł. Jednak gdy posiada się ogniwa unprotected, chce się jej używać j/w + na rowerze to warto dopłacić i mieć to co się chciało.

Dzięki za odpowiedź.
L2P XM-L 2.8A od Grega
DNF

Post autor: DNF »

Jeśli ktoś ma zdolności i możliwości, to może sam ją sobie przerobić.
Jeśli pomogłem, to wiadomo co.
rozbujnik

Post autor: rozbujnik »

Rozumiem, że ta rożni się tym co ta za 100zl?
http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 19066.html
Ostatnio zmieniony piątek 27 lip 2012, 08:48 przez rozbujnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Z tego co widzę to różnica polega na budowie latarki. Pierwsza czyli l2p miała schowany włącznik i najprawdopodobniej stała na "dupce". Druga natomiast to L2 i ma włącznik na wierzchu.
L2p miała reflektor OP czyli teoretycznie lepiej nadający się na rower bo bardziej rozpraszało światło a drugi ma gładki SMO.
Trzecia różnica polega na możliwości wybrania trybów. Latarka L2 również jest fabrycznie nowa i nikt jej nie przerabiał.
Czwarta teoretycznie to gwarancja 12 miesiecy. Teoretycznie bo nie wiem jak to wygląda w praktyce z ewentualna wymiana wadliwego egzemplarza i co podlega wymianie.
Chyba tylko takie są różnice.
ODPOWIEDZ