latarka gł. min. 4cm
balast zamierzam porządnie i ładnie obudować i będzie to taka latarka dwu-ręczna w środku 22sztuki AA Ni-MH czyli 11 szeregowo drugie 11 tak samo i potem równolegle to będą to najprawdopodobniej 2500mah energizer AA czyli pojemność wynosiła by 5000mah, a bazą w takim razie był by Maglite 5D lub 6D a palnik i przetwornice już mam jedną pare w szperaczu a drugą zamierzam tu zamontować dałem 214zł na allegro z przesyłką H3 6000K
to czytaj co wcześniej napisałem: balast zamierzam porządnie i ładnie obudować i będzie to taka latarka dwu-ręczna w środku 22sztuki AA Ni-MH czyli 11 szeregowo drugie 11 tak samo i potem równolegle to będą to najprawdopodobniej 2500mah energizer AA czyli pojemność wynosiła by 5000mah a we razie czego podniose do 7500mah
w jednej ręce latarka, a w drugiej przetwornica ładnie obudowana
a zestaw już mam 2 pary z allegro za 214zł z przesyłką i jedną pare zamontowałem już w szperaczu i zasilam z gniazda zapalniczki samochodowej
w jednej ręce latarka, a w drugiej przetwornica ładnie obudowana
a zestaw już mam 2 pary z allegro za 214zł z przesyłką i jedną pare zamontowałem już w szperaczu i zasilam z gniazda zapalniczki samochodowej
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale zamierzasz zrobić latarkę która będzie dwuczłonowa, połączona kablem (w jednej ręce latarki w drugiej kablem połączona przetwornica?) A ogniwa w magu? niedługo dojdziesz do 50szt AA a to nawet w magu xxD się nie pomieści. Jak tak czytam te założenia to przypomina mi się kawał o super zegarku na rękę produkcji radzieckiej z akumulatorem w plecaku
Sometimes darkness can show you the light
A dlaczego tak się na AA uparłeś? Ja bym zastosował li-jony i jakaś wbudowaną, DIY ładowarkę z balanserem.
A co z kablami od balastu? Przecież tam jest "kilka" voltów? Co jak się przerwie/przetnie i to złapiesz?
Może lepiej palnik i balast w jednej ręce, a zasilanie na pasie czy w plecaku? Z latarką w reku czasami ciężko jest coś zrobić, a co dopiero z latarką w dwóch rekach .
IMHO Twój projekt jest maksymalnie nieergonomiczny.
A co z kablami od balastu? Przecież tam jest "kilka" voltów? Co jak się przerwie/przetnie i to złapiesz?
Może lepiej palnik i balast w jednej ręce, a zasilanie na pasie czy w plecaku? Z latarką w reku czasami ciężko jest coś zrobić, a co dopiero z latarką w dwóch rekach .
IMHO Twój projekt jest maksymalnie nieergonomiczny.