Co Ciekawego kupic na DX zamiast MTE SSC-P7 ?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
kafi

Co Ciekawego kupic na DX zamiast MTE SSC-P7 ?

Post autor: kafi »

Witam

Tak jak pisałem w temacie, w zeszłym roku na DX kupiłem sobie MTE SSC p7 na 18650 bodajze MTE SF-15 SSC P7-D-SXO 5-Mode Memory 900-Lumen

ale niestety ostatnio gdzieś mi przepadła:(

Latarka super, niestety nie ma ich juz na DX:/
oczywiscie w dziedzinie latarek prawie jak z komputerami, co miesiąc jakaś nowość

Czy jest coś nowego ciekawego co zastąpi te MTE na SSC-P7?

Pewnie sa jakies nowe lepsze diody które sa bardziej oszczędne, ale tak jak pisałem wczesniej w zupełnosci mi wystarczała, no ale skoro juz kupowac znowu cos za te 30-35$
to lepiej posłuchac opinii innych bo nie wiem co wybrać, pełno jakichs nowych diod XLM itp

Poprosił bym o jakieś ciekawe propozycje, oczywiscie takie same rozmiary na jeden 18650
DNF

Post autor: DNF »

Może taki zestawik?
http://www.kaidomain.com/product/details.S009844
Skupienie będzie podobne do tej na P7 (wielkośc refa podobna)
Do tego driver:
http://www.kaidomain.com/product/details.S020073
W tej cenie masz już wliczoną darmową wysyłkę już z trackingiem.
Do tego u EdiMa kup nowy włącznik, ma go za kilka zł, no i EdiM ma właczniki firmy Omten :)
Tzn miał, dopytaj się, czy jeszcze je ma.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Chyba ostsnio przyszły te włączniki bo nie było a już do mnie idą. :)
kafi

dzieki chłopaki za szybkie odpowiedzi, co do modów to powiem wam szczerze ze ta MTE SF-15 to najlepsza latarka jaką kiedykolwiek widziałem...

Mam jeszcze kilka innych Ultrafire C3 A10 a10B Tanki 007 miałem hida lightstorm'a

ale pod względem gabarytów to ta MTE piękny biały szeroki snop przyjemnego ciepłego światła, wieczorem dosłownie widno jak w dzień, no coś pięknego... nigdy nie zdarzyło się żeby był problem z włącznikiem czy działaniem więc jakieś mody nie były mi potrzebne

prawdopodobnie zamówie dzis to

http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 29?item=22

choć nie ukrywam że zastanawiam się jeszcze nad tym

http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 03?item=32

czy ten pierscień do przekręcania reguluje snopem światła?
MTE tego nie miała i tak sie zastanawiam czy by mi się to nie przydało:)

co myślicie o tych 2 propozycjach? ku której się skłonić?
Z SSC-P7 byłem super zadowolony, barwa moc żywotność, więc chciałbym coś na tym samym poziomie albo lepszego, w koncu mineło poltora roku więc technika pewnie poszła naprzód:)
DNF

Trochę drogawo wychodzą Twoje propozycje. Ten pierścien, to nie pierścień a taki wytoczony bajer po prostu :)
Co mogę sądzić, sądzę, że będą również wymagały przeróbki :)
Na pewno żadna z propozycji, ani moja, ani Twoja, nie ma ciepłego światła, a zimne.
Pozdrawiam
DNF
kafi

no to juz nie wiem, miałem juz zamawiac ale się wstrzymałem bo chciałem przeczytac waszą opinie

MTE dla mnie nie wymagała przeróbek, była super,
na youtube oglądałem porównanie tych 2 latarek i światło było niemal identyczne,
wyglądało na białe ciepłe tak jak w MTE

dobrze że napisałeś ze ten pierscien to tylko zabawka to wtedy juz moja decyzja przychyla się tylko ku tej C2

wiem wiem ze 10$ więcej, ale chce juz zamówić bez kombinowania i przeróbek,
Twoja propozycja to jakas NO NAME, wiem ze ultrafire to tez nie jest oh i ah ale mam ich latarek juz chyba z 5 i jakos działają lepiej lub gorzej

MTE dla mnie to super latarka ale nigdzie na necie juz nie moge znalezc tego modelu:(

ok ostatnia propozycja z allegro tym razem

co myślicie o tym

http://allegro.pl/nowosc-skyray-xm-l-u2 ... 64743.html

jedyne co mnie skłania ku tej opcji to to że przyjdzie w 3 dni a nie miesiąc..
ponadto od Pana Teonia kiedys juz kupowałem latarke po modzie ze 3 lata temu i była super dopóki się komuś nie spodobała:(

co myślicie?
zamawiać Ultrafire C2 za 100 zł czy dołozyc te pare złotych i kupic taki wynalazek po modzie? hmm sam juz nie wiem:/ doradzcie cos chłopaki i dzis zamówie
DNF

Chcesz, to możesz na mój adres zamówić, to Ci poskladam do kupy wszystko razem :)
Niestety każda DXowa wymaga poprawek. Ty byłeś zachwycony tamtą, zgadzam się, ale po przeróbkach byś miał opad szczeny :)
Jeśli nie chcesz się bawić, to spójrz może na to:
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1524
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1545
Jak coś to bierz neutral white. Będzie świecić szerzej niż MTE, ale tu nie musisz nic poprawiać, zwłaszcza przy pozycji nr 2 :)
Musisz się również liczyć z dodatkowymi kosztami wysyłki, ok 6-8$, bierz opcję "registered".
No i podstawą są dobre akumulatorki, jakich używasz?
Pozdrawiam
DNF

PS coś po modzie to dobra opcja!
kafi

mam ultrafire 18650 protected

zamówiłem juz czarną te C2, wiem że to nie będzie to co MTE ale tamta doskonale spełniała moje oczekiwania... zamówiłem ją tez dlatego bo szerokość snopu światła była świetna, z mniejszych latarek a raczej mieczy świetlnych nie da się uzyskac takiego odbicia, stąd cały czas szukałem czegoś identycznego do Sf-15

Masz racje modowane latarki sprawiają że szczena opada, kiedys kupiłem od Teonia Ultrafire i poprostu latarka wymiatała, długość i jasność świecenia, no nie mogłem się nią nacieszyć:)
Aż w końcu ktoś mi ją podprowadził:/ później kupiłem taką samą na DX i wtedy zrozumiałem co to znaczy MOD:) nijak nie mogła dorównać tej modowanej:)

Dlatego wasza praca jest warta poświęcenia:) niebo a ziemia, ale musiałem zamówić coś na biegu... zobaczymy co z tego wyjdzie, bo z tymi ultrafire to różnie bywa, lepsze i gorsze egzemplarze:/

Dziękuje wam chłopaki za wszystkie odpowiedzi i pomoc... teraz miesiąc czekania pewnie:)
DNF

Brałeś z Kai tak? To będzie szybciej :) Jak potem się namyślisz, zawsze można domówić części i modować :)
Jeśli pomogłem, wiadomo co kliknąć :)
Pozdrawiam
DNF
kafi

Niestety zamówiłem z DX jakos z przyzwyczajenia raczej... zobaczymy co to będzie, czasem paczki dostawałem w 2 tygodnie a czasem w poltora miesiąca:/

[ Dodano: 30 Lipiec 2012, 22:46 ]
no i dzisiaj przyszła zamówiona latareczka:) Teraz juz wiem co mieliście na myśli o wymianie z tyłu przełącznika:) działa on dość średnio

ale w międzyczasie odnalazła się latareczka MTE :) więc mam teraz dwie sztuki:) w sam raz dla kogoś z rodziny na prezent

Jak znajde chwilkę to dodam może jakieś fotki jak to świeci

Niestety musze przyznać że ultrafire świeci na najmocniejszym trybie gdzies o 1/4 może 1/3 mocniej

środkowy strumień dosyć mocno odcina się od snopu światła, nie jest taki jednolity jak w MTE ale może dzięki temu tak daleko niesie:)

Ogólnie latareczka super, mocniejsza troche od SSC P7, wykonanie PRAWIE IDENTYCZNE
Jakby ktoś chciał jakieś fotki to moge cyknąć

NO I WŁĄCZNIK W utrafire o wiele gorszy niż MTE (mam na myśli jego czułość)

PATRZCIE CHŁOPAKI CO DZIS WSKOCZYŁO NA DX:)

MOZE TO NOWA ALTERNATYWA DLA HIDA?

http://www.dealextreme.com/p/fandyfire- ... 650-146528

Myślicie że może ona zastąpić 50W hida kilkukrotnie większego?

Wiem że parametry z opisów trzeba brać z przymrużeniem oka, ale MTE miała mieć 900 LM

Ultrafire 1200 i faktycznie o te 1/3 świeci mocniej:)

Co myślicie o tym szperaczu?

ostatnio okazyjnie można było kupić nowe hidy na allegro po 230 zł z wyprzedaży i żałowałem że nie kupiłem jednego bo cena śmieszna, w chinach trzeba było zapłacic kolo 100$ plus ze 40$ wysyłka choćby z fabryki TEKINGA

Teraz ten szperacz na 18650 wydawawał by się fajną alternatywą:)

co myślicie?
ODPOWIEDZ