Małe EDC do świecenia pod nogi
Małe EDC do świecenia pod nogi
Szukam i szukam, i nie mogę znaleźć. Interesuje mnie małe EDC, tak żeby łatwo wchodziło do kieszeni, gdzieś wielkości dużego Victorinoxa (tego z blokadą). Wcześniej miałem Ultrafire C3 i było w miarę, ale szukam czegoś nowego , taka choroba . Zasilanie prawie dowolne czyli od AA przez CR123A do 14500, chociaż skłaniam się bardziej ku 3,7V. Ma to być światełko do świecenia pod nogi gdy idę do lodówki (taki mały flod bo throwa już mam - modowane V65C) no i co najważniejsze - łatwo modowalne na diody Cree bo te chińskie driverki są takie sobie, no chyba że fabryczny będzie miał przynajmniej te 5 podstawowych trybów i będzie dawał jakieś 500-800 mA w diodę Szukam czegoś do 12-15$, zakup wyłącznie w DX, jeśli nic sensownego w tej cenie nie będzie to może wezmę 602C Q5 5-mode (o ile warto).
Ja sobie ostatnio złożyłem coś takiego:
-Body Wykonanie całkiem całkiem. Powłoka jest raczej słaba, ale czego się spodziewać za taką cenę. Mi się nawet podoba, są jeszcze 3 inne kolory.
-Dioda Mam na dużym starze musiałem zmniejszyć.
-Ref Pasuje idealnie.
-Szkło Jeszcze nie mam.
Do tego jakiś driver, ja na razie mam DD z akusa. Standardowy step-up, znajdujący się w body ma 18mm średnicy.
-Body Wykonanie całkiem całkiem. Powłoka jest raczej słaba, ale czego się spodziewać za taką cenę. Mi się nawet podoba, są jeszcze 3 inne kolory.
-Dioda Mam na dużym starze musiałem zmniejszyć.
-Ref Pasuje idealnie.
-Szkło Jeszcze nie mam.
Do tego jakiś driver, ja na razie mam DD z akusa. Standardowy step-up, znajdujący się w body ma 18mm średnicy.
Jak podliczymy ten zestaw to wychodzi coś koło 18$ a + driver około 21,5$ . Za to idzie już kupić np. 602C z 5 trybami. Zauważyłem jeszcze na DX Romisenka RC-C3 i wydaję się być obiecujący.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6117
Co prawda nie ma trybów ale do rozkręconego chyba jakiś driverek da się dopasować , co o tym sądzicie ?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6117
Co prawda nie ma trybów ale do rozkręconego chyba jakiś driverek da się dopasować , co o tym sądzicie ?