Małe EDC do świecenia pod nogi

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
ksol

Małe EDC do świecenia pod nogi

Post autor: ksol »

Szukam i szukam, i nie mogę znaleźć. Interesuje mnie małe EDC, tak żeby łatwo wchodziło do kieszeni, gdzieś wielkości dużego Victorinoxa (tego z blokadą). Wcześniej miałem Ultrafire C3 i było w miarę, ale szukam czegoś nowego :smile: , taka choroba :mrgreen: . Zasilanie prawie dowolne czyli od AA przez CR123A do 14500, chociaż skłaniam się bardziej ku 3,7V. Ma to być światełko do świecenia pod nogi gdy idę do lodówki :mrgreen: (taki mały flod bo throwa już mam - modowane V65C) no i co najważniejsze - łatwo modowalne na diody Cree bo te chińskie driverki są takie sobie, no chyba że fabryczny będzie miał przynajmniej te 5 podstawowych trybów i będzie dawał jakieś 500-800 mA w diodę :mrgreen: Szukam czegoś do 12-15$, zakup wyłącznie w DX, jeśli nic sensownego w tej cenie nie będzie to może wezmę 602C Q5 5-mode (o ile warto).
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

Ja sobie ostatnio złożyłem coś takiego:

-Body Wykonanie całkiem całkiem. Powłoka jest raczej słaba, ale czego się spodziewać za taką cenę. Mi się nawet podoba, są jeszcze 3 inne kolory.
-Dioda Mam na dużym starze musiałem zmniejszyć.
-Ref Pasuje idealnie.
-Szkło Jeszcze nie mam.

Do tego jakiś driver, ja na razie mam DD z akusa. Standardowy step-up, znajdujący się w body ma 18mm średnicy.
Awatar użytkownika
ksol

Post autor: ksol »

Jak podliczymy ten zestaw to wychodzi coś koło 18$ a + driver około 21,5$ . Za to idzie już kupić np. 602C z 5 trybami. Zauważyłem jeszcze na DX Romisenka RC-C3 i wydaję się być obiecujący.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6117

Co prawda nie ma trybów ale do rozkręconego chyba jakiś driverek da się dopasować :mrgreen: , co o tym sądzicie ?
ODPOWIEDZ