Witam. Przyszedł czas na zakup drugiej latarki (choroba postępuje), a właściwie latareczki. Zastanawiam się nad iTPLight A3 EOS/OLight i3 EOS albo iTPLight A2 EOS/OLight i2 EOS. Kusi mnie dłuższy czas pracy na AA w porównaniu do AAA, z drugiej strony zależy mi na jak najmniejszych rozmiarach światełka.
Czy róznica w wymiarach między tymi latareczkami jest zauważalna? Wiem jak to wygląda w liczbach jednak nic nie zastąpi opinii użytkowników, którzy mieli do czynienia z podobnymi lub takimi samymi latarkami.
I druga sprawa: jak wygląda różnica w rozkładzie światła między diodą XP-E a XP-G?
Jaka dioda w iTPLight/Olight
Różnica między A3 a A2 (I2 a I3) jest spora. O ile te na AAA spokojnie mogą się dyndać jako breloczek, to te na AA już tak nie bardzo. Za to te na AA bez bólu wchodzi do kieszeni spodni. Ja na koniec poszedłem w jeszcze inną stronę - I1 + zapasowa bateria mieszczą się w prawej małej kieszonce spodni
Olight i3 - ogniwo AAAroko pisze:Dziwne jest to, że olight świeci tak samo mocno, a ma krótsze czasy świecenia.
iTP A2 - ogniwo AA
To wyjaśnia chyba wątpliwości?
Ostatnio zmieniony piątek 10 sie 2012, 23:18 przez Pikom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr.
Pikom
Pikom