EURO 2012

....nie pasujące gdzie indziej...
zabol

Post autor: zabol »

Zbychur pisze:Nie róbmy nic, nie będzie nic. Nie będzie trzeba wydawać pieniędzy.
Ależ róbmy jak najwięcej...wydawajmy ile się da...ale na szkoły, przedszkola, baseny, boiska ale dla małolatów a nie dla działaczy piłkarskich...

I obym się mylił, na prawdę, za dwa max trzy lata będziemy tak jak Portugalczycy, szukali kasy na rozbiurkę stadionów....ktoś kiedyś obliczył, że aby stadion w Warszawie się sam utrzymał,musi się odbywać na nim 100 imprez rocznie o 100% obłożeniu...czyli co 3,65 dnia ma t am się odbyć impreza, czyli dwa razy wy tygodniu i to ma być zapchany pod korek...

[ Dodano: 8 Czerwiec 2012, 22:30 ]
Zbychur pisze:Czyli rząd ma nam wszystkim dawać, a my nie będziemy płacić podatków. Podam Ci taki przykład, dość świerzy, gdzie rząd dawał ludziom kasę unijną, żeby tylko załapać się nas następną kadencję - Grecja. Więcej chyba pisać nie trzeba.
Rozwiń to co napisałeś albo do której części mojej wypowiedzi się odniosłeś bo albo za mało albo za dużo czegoś wypiłem, nijak nie mogę dobasować tego do jakiego kolwiek fragmentu moich wypocin...

[ Dodano: 8 Czerwiec 2012, 22:31 ]
I jeszcze zaraz nas pogonią z forum...hje hje hje...

[ Dodano: 8 Czerwiec 2012, 22:39 ]
A żeby było choć odrobinę światełkowo....pamiętacie przedostatni odcinek "Czterech pancernych" wciącali tam działo na czwarte piętro po schodach...No to teraz znów o stadionie we wrocławiu...byłem tam przed walką Adamka i tak jak na "Czterech Pancernych" wciągali po schodach na samą górę areny....reflektory....gdyż bo....ktoś zapomniał o windach towarowych...i wszystko trzeba na górę wciągać ręcznie....

I jeszcze jeden "kwiatek" Wrocławskiego stadionu...na samą murawę albo arenę nie może wiechać TIR, których może być kilkanaście w przypadku większej imprezy....co prawdz w bramę się mieści ale zaraz za bramą jest ostro pod górę i się naczepa klinuje....
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Chodziło mi o to, że za wszystko my musimy płacić. .
Tak my, prości ludzie, bo my płacimy podatki. Ale takie są realia demokracji i kapitalizmu. Więc lepiej nie płacić i nikt naszych pieniędzy nie roztwoni. Wprowadzimy anarchię i będzie gitara.

Grecy nie płacili. Przez dwa tygodnie pobytu nie dostałem ani jednego paragonu fiskalnego, no chyba że w supermarkecie. Żaden taksówkarz, kelner, barman itp. nigdzie nic nie nabijał. Kasa do kieszeni i finał. Mieli się cudownie przez kilka lat. Wysokie pensje, emerytury, dodatki. Teraz jak wygląda sytuacja?

Ale chyba odbiegliśmy od tematu przewodniego wątku.

Polskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa[shadow=white]Biało[/shadow] [glow=red]Czerwoni [/glow] :super: :hurra:
<gool> <prosi> <gool>

Myślę, że czas zweryfikuje wszystkie niejasności.
I nasze dywagacje.
Ostatnio zmieniony piątek 08 cze 2012, 23:54 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
zabol

Akurat jestem za płaceniem podatków ale z mocnym zastrzeżeniem co do ich nie marnotrawienia na pierdoły a na polepszenie naszego życia....

A co do tematu podstawowego....przed chwilą skończył się mecz Polska-Serbia(3:2)...tyle że w siatkówkę kobiet....bo wolę oglądać ich zgrabne pupki niż kopanie kawałka zszytej skóry przez facetów w krótkich spodenkach....ale na tym polega demokracja i wolny wybór...hje hje hje...
Ostatnio zmieniony piątek 08 cze 2012, 23:09 przez zabol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

A co do tematu podstawowego....przed chwilą skończył się mecz Polska-Serbia(3:2)...tyle że w siatkówkę kobiet....bo wolę oglądać ich zgrabne pupki niż kopanie kawałka zszytej skóry przez facetów w krótkich spodenkach....ale na tym polega demokracja i wolny wybór...hje hje hje...
ot to :ok:

Ja kibicuję wszystkim Polakom występującym na arenach międzynarodowy, nie zależnie od dyscypliny. Mogą to być sporty walki czy nawet debel potrójny w warcabach :mrgreen: , to nieistone. Zawsze się cieszę :hurra: kiedy rodak odnosi sukcesy, a że mam znajomych w róznych zakątkach tego świata to czasem się unoszę dumą.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Ja akurat jestem fanem żużla :P i całe szczęście jesteśmy 3krotnymi mistrzami świata pod rząd, mamy najmocniejszą ligę na świecie. Niestety będzie coraz gorzej, bo pomysły polskich władz dążą do zabicia tej dyscypliny. bawi mnie wspieranie piłki nożnej i robienie bóstwa z dennego poziomu tej dyscypliny sportowej, lepiej zainwestować te pieniądze w coś w czym jesteśmy dobrzy. Niestety w tym kraju powszechne jest marnotrawienie naszych pieniędzy z naszych podatków. Ten kraj tak naprawdę utrzymują te miliony rodaków co pracują za granicą i wydają te pieniążki u nas w kraju. Bawi mnie nazywanie tego kraju ojczyzną, co to za ojczyzna skoro na każdym kroku patrzy jak cię okraść, jesteś dla niej tylko robotem do zarabiania pieniędzy.
Ostatnio podjąłem słuszny krok i zmieniam obywatelstwo :P Nigdy tego nie chciałem niestety ten kraj mnie zmusza i każdego dnia uświadamia że to dobry wybór
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
Zbychur

Czyli tak. Sam mówisz że zaczynają zabijać żużel więc przypuśćmy, że za pięć lat spadniemy w rankingach. No to wtedy po co go wspierać, zamkniemy tory albo rozbierzemy i wtedy będzie dobrze, tak? Nie wiemy czy za 12 czy 16 lat Polska nie zostanie mistrzem Europy w piłce, więc teraz rozwiążemy drużynę narodowa a za 12 lat powołamy ją na nowo, bo po co ją utrzymywać tyle czasu tak? Polska nie zawsze była mistrzem świata w żużlu ale doszła do tego latami pracy, decyzji, wyborów i co najistotniejsze zmianami władz rządzących tym sportem. W piłce też jest to teraz potrzebne, bo obecny PZPN to samo zło. Przyczyną tego wszystkiego są pieniądze. To one rządzą sportem i nie tylko u nas ale na całym świecie.

Nie ważne czy jest to żużel, football czy baseball, każda ta dyscyplina ma swoich kibiców i fanatyków i to dla nich zawodnicy grają. To, że ktoś na tym zarabia duże pieniądze jest już skutkiem ubocznym i tego póki co nic nie zmieni.
Awatar użytkownika
Nightmare

Jak dla mnie to te pieniądze zainwestowali w społeczeństwo, domy dziecka a nie ekskluzywne życie pseudo piłkarzy, bo gwarantuję że zebrałbym paru dzieciaków z podwórka i też by zagrali na remis z naszą reprezentacją.
Jeśli wierzysz w zmiany w PZPN to niestety nie w tym kraju, bo w tym kraju długo się jeszcze nic nie zmieni. Zarząd od spraw autostrad pobrał milionowe wynagrodzenia a wykonawcy i podwykonawcy nie mają pieniędzy za swoją pracę
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
zabol

I właśnie o te duże pieniądze chodzi...za kasę którą wywaliliśmy na organizację euro tylko po to, żeby uefa mogła napchać sobie kieszenie, można by było zrobić masę dobrych rzeczy...
Wyobraźcie sobie taką sytuację...bierzecie duży kredyt, tworzycie dobrze prosperujący sezonowy interes i oddajecie go bezpłatnie w użytkowanie komuś z drugiej półkuli...po sezonie oddaje wam interes, oczywiście zostawiając sobie zyski...Wam zostaje do spłaty kredyt i mało wartościowy interes do utrzymania, bo już jest po sezonie i przychody drastycznie spadły...

Nie mam nic przeciwko piłce nożnej czy też jakiejkolwiek dyscyplinie sportu...ale mam okrutnego wnerwa jak niewielka grupka działaczy naszym kosztem nabije sobie kieszenie grubą kasą...a najlepsze albo najgorsze jest to, wystarczy odpowiednio podgrzać admosferę "piłkoszałem" aby nikt nic nie zauważył...

Zobaczycie co się będzie działo po zakończeniu euro...podwykonawcy znów ruszą walczyć o swoje, zaczną się odszkodowania za nielegalnie przejęte grunty, wydymani przez uefę niepełnosprawni ruszą do sądów o odszkodowania...itd...

Wiele dyscyplin sportu umiera w tym kraju a za niewielki odsetek kasy wydanej na organizacje euro mogły by zakwitnąć i nagle by się okazało, że mamy dużo więcej tytułów mistrzowskich...ale za to działacze muszą się wziąć do uczciwej i ciężkiej pracy bo nie ma kasy z przekrętów...Ciekawe czy jest jakakolwiek inna dyscyplina sportu która dorównuje piłce nożnej ilością aresztowanych działaczy, sędziów i sportowców....smutne no nie...
Awatar użytkownika
Nightmare

zabol, Święte słowa
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

a mi takie imprezy kojarzą się niemiło. Bardzo niemiło. Właśnie w tej chwili kilku kretynów z mojego osiedla drze się przez otwarte okna słowami delikatnie mówiąc niecenzuralnymi. I musiał bym chyba stopery dzieciom w uszy powkładać, żeby tych k... nie słyszały. Co gorsza głosy żeńskie też słychać :evil:
...jestem mocno zniesmaczony takim "kibicowaniem"...
tery

Post autor: tery »

żabol chwała Ci...
kisi

Post autor: kisi »

zabol, przesadzasz. To że ktoś nie dostał pieniędzy to jest inna sprawa, która nie powinna mieć miejsca w takim kraju jak Polska.
Sprawa UEFA i nabijania sobie kasy pozostawiam bez komentarza bo to rozbój w biały dzień. Nawet VATu nie zapłacą.

Co zaś się tyczy samego EURO to pamiętajcie o tym co zostanie, a poza stadionami, drogi, dworce wyremontowane, a najwazniejsza jest promocja naszego kraju. Obcokrajowcy ci co podążają za piłką wszędzie zmuszeni zostali przyjechać do nas i poznać, zobaczyć. Spójrzcie jak wyglądają komentarze komentatorów. Wierzyć się nie chce że sąsiednie kraje (Holandia) mogą mieć o nas jeszcze takie zdanie. No ale jak sie nie zobaczy na własne oczy to nie nie uwierzy.
Panowie nie mamy przemysłu to choć zagospodarujmy turystykę bo to ona da zatrudnienie w takich branżach jak hotelarstwo, agroturystyka, małe rodzinne knajpy regionalne.
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

drogi, dworce wyremontowane
Co?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Np. we Wro a i owszem, nowe i wyremontowane, autostradowa obwodnica miasta itp. Na to nie można narzekać. Czas dojazdu do pracy skrócił mi się z 90-120 min. do około pół godziny.

Ale sama impreza to czyste zło ;)
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

To jest chore, żeby ludzie się cieszyli z euro tylko dlatego, że po euro pozostaną drogi, albo dworce. Drogi i dworce powinny być bez euro!

O stadionach i ich utrzymaniu nie wspominam.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
ODPOWIEDZ