Witam,
Jestem tu nowy więc chciałbym się na początku przywitać.... WITAM WSZYSTKICH
Trafiłem tu przypadkowo poszukując informacji o oświetleniu do roweru.
Jednak, że mam problem z moimi lampkami to postanowiłem założyć tu nowy temat.
A wiec chodzi o lampki Blackburn X6. Coś się stało ze sterownikiem w baterii i na wyjściu z układu nie ma zasilania.
Bateria się ładuje, sygnalizuje naładowanie, trzyma napięcie jednak prąd nie przechodzi przez cały układ.
Niestety moja wiedza jest zbyt znikoma aby moc samemu znaleźć przyczynę.
Także proszę Was o pomoc, może ktoś ma pojecie co może być przyczyną?
Załączam także foto tego układu.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Dominik
PS. Przepraszam za brak pl liter ale nie mam zainstalowanego polskiego języka w komie.
Blackburn X6 (System oswietlenia roweru) padl...
Blackburn X6 (System oswietlenia roweru) padl...
Ostatnio zmieniony sobota 02 cze 2012, 22:25 przez DomelS, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Blackburn X6 (System oswietlenia roweru) padl...
Witam
Niestety z fotki trudno jest się zorientować jakie układy tam siedzą.
Pozdrawiam
Co dokładnie się dzieje, bo nie wiem co konkretnie miałeś na myśli...DomelS pisze:Bateria się ładuje, sygnalizuje naładowanie, trzyma napięcie jednak prąd nie przechodzi przez cały układ.
Niestety z fotki trudno jest się zorientować jakie układy tam siedzą.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
Dziekuje za zainteresowanie tematem.
Zdjecie w lepszej rozdzielczosci wklejone.
Wejscia oznaczylem cyframi 1 i 2
Wejscie nr 1 jest to wejscie zasilacza - napiecie podczs ladowania waha sie pomiedzy 11,70 a 11,72 V
Wejscie nr 2 jest to miejsce podlaczenia baterii do ukladu - napiecie bez ladowania to 6,5 V a podczas ladowania to 7,33 do 7,34 V
Numery 3 i 4 odpowiadaja wyjsciom do podlaczenia swiatel - podczas podlaczenia miernika napiecie wynosi ok 0,33V czasami 0,07V i momentalnie spada do 0.
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale czego na foto nie widac to tego, ze uklad podtrzymywany jest "przy zyciu" bateryjka CR 2025. Jest ona umieszczona po drugiej stronie plytki. Ma napiecie - sprawdzalem;)
Szukalem zimnych lutow ale nic nie rzuca mi sie w oczy. Wygrzalem to nawet w piekarniku przez ok 4 min w temp 190 stopni ale to tez nic nie zmianilo.
Pozdrawiam
Zdjecie w lepszej rozdzielczosci wklejone.
Wejscia oznaczylem cyframi 1 i 2
Wejscie nr 1 jest to wejscie zasilacza - napiecie podczs ladowania waha sie pomiedzy 11,70 a 11,72 V
Wejscie nr 2 jest to miejsce podlaczenia baterii do ukladu - napiecie bez ladowania to 6,5 V a podczas ladowania to 7,33 do 7,34 V
Numery 3 i 4 odpowiadaja wyjsciom do podlaczenia swiatel - podczas podlaczenia miernika napiecie wynosi ok 0,33V czasami 0,07V i momentalnie spada do 0.
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale czego na foto nie widac to tego, ze uklad podtrzymywany jest "przy zyciu" bateryjka CR 2025. Jest ona umieszczona po drugiej stronie plytki. Ma napiecie - sprawdzalem;)
Szukalem zimnych lutow ale nic nie rzuca mi sie w oczy. Wygrzalem to nawet w piekarniku przez ok 4 min w temp 190 stopni ale to tez nic nie zmianilo.
Pozdrawiam