piotrpot pisze:Ok, jak dotrze będę testował i mam nadzieję, że poświeci w miarę przyzwoicie bez żadnych modyfikacji, bo jak widzę te sprawiają sporo problemów.
Ostatnia sprawa która mnie zastanawia to zasilanie. Polecacie raczej 18650 czy 2x CR123A. I jeżeli zamawiać to skąd najlepiej i jakiej firmy ogniwa wybierać.
Myśle, że raczej 18650 i najlepiej jakieś markowe (panasonic, samsung), chyba najlepsze. Wystrzegaj się jakichś super okazji naszego rodzimego portalu handlowego bo możesz się wkopać. Ogniwa, które w nazwie mają "fire" też nie są najlepszym wyborem bo mam kilka takich i w żaden sposób nie trzymają zadeklarowanych parametrów. Te które wyżej wymieniłem nie są tanie ale uwierz mi warto, a potwierdzą to bardziej doświadczeni ode mnie użytkownicy.
Zresztą polecam lekturę
Charakterystyki rozładowania ogniw.
Jęśli już będziesz kupował to polecam zapytać forumowych kolegów przez sklepik w dziale "kupię", na pewno ktoś będzie miał.
[ Dodano: 3 Czerwiec 2012, 23:04 ]
greg pisze:Włącznik w Skyline jest elektroniczny i nie pracuje z żadnym driverem z trybami.
Działa wyłącznie z prostą przetwornicą lub driverem liniowym bez procesora.
Czyli wnioskuję z tego, że powinien współpracować z tym driverem
driver
Tylko czy ma sens go stosować jeżeli to on był powodem zamieszania.
[ Dodano: 9 Czerwiec 2012, 10:09 ]
Podłączyłem oryginalny włącznik do beztrybowego drivera od ledim'a i działa wyśmienicie, jest płynna regulacja jasności i strobo pod dwuklikiem, ale świeci o połowę słabiej, więc problem jest w wyłączniku. To on blokuje prąd. Czyli generalnie do wymiany sterownik i włącznik. Chyba, że udałoby się gdzieś dostać sam włącznik lub w oryginalnym znaleźć jakiś rezystor do usunięcia lub coś w tym stylu, ale to już robota dla elektroników.