Witam,
Jakoś niedługo, mam nadzieję zacząć budowę lampy rowerowej na 3xXM-L. Długo zastanawiałem się nad zasilaniem tych diod. Na obecną chwilę zdecydowałem się na driver MR Elektronik (datasheet tutaj: KLIK ). Zamierzam go zasilać z pakietu 4s li-ion. Regulacja jasności poprzez napięcie 0-10V podane na złącze do tego przeznaczone. Regulację chcę zrealizować przez stabilizator napięcia 10V, za którym dam potencjometr jako dzielnik napięcia. Potencjometr o odpowiednio dużym oporze, żeby nie żarł akumulatorów w trybie 0%. Ma ktoś jakieś uwagi co do takiego rozwiązania? Jakieś przeciwwskazania? Może ktoś ma lepszy pomysł? Odpada jakakolwiek cyfryzacja lampy i zakupy za granicą.
Zasilanie 3x XM-L w lampie rowerowej
Zasilanie 3x XM-L w lampie rowerowej
Pozdrawiam
Witaj
Może coś na jednaj płytce: Light engine. Pogadaj z MR Elektronik o możliwości sterowania modułu potencjometrem.
Lub strona z zamieszczonym układem sterowania PWM potencjometrem Tu
Mam układ analogiczny z 3 X XP-G. "Straszna" kablownia jeśli umieszczasz driver oddzielnie. Kontrola temp. ochrona ogniw. Na wszystko oddzielne kable.
Robię nowe lampki na modułach LE20XPG i LE26XPG
MR Elektronik dostarczy mi moduły zaprogramowane na życzenie. (Tak, jest taka możliwość)
Może coś na jednaj płytce: Light engine. Pogadaj z MR Elektronik o możliwości sterowania modułu potencjometrem.
Lub strona z zamieszczonym układem sterowania PWM potencjometrem Tu
Mam układ analogiczny z 3 X XP-G. "Straszna" kablownia jeśli umieszczasz driver oddzielnie. Kontrola temp. ochrona ogniw. Na wszystko oddzielne kable.
Robię nowe lampki na modułach LE20XPG i LE26XPG
MR Elektronik dostarczy mi moduły zaprogramowane na życzenie. (Tak, jest taka możliwość)
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl