niegasnąca itp a3

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
johnsmith

niegasnąca itp a3

Post autor: johnsmith »

Witajcie,
Mam problem z moją ulubioną latareczką itp a3. Mianowicie polega on na tym, że latarka nie chce się wyłączyć, tzn. nawet kiedy do końca rozkręcę gwint i wystarczy że dotknę dwu części korpusu do siebie to dioda świeci pełną mocą, na domiar złego coś w niej dziwnie brzęczy:/
Światełko kupiłem w milhuncie w grudniu 2010 tak więc nie jest już chyba na gwarancji i najprawdopodobniej będę je musiał naprawić na własną rękę - jestem raczej zielony w kwestii elektroniki więc o ile to nie jest nic nieskompliowanego to może ktoś z 3miasta a najlepiej z Gdańska podjął by się naprawienia? No chyba że jest to coś z czym sobie poradzę... macie jakieś pomysły?
pozdrawiam
Tomek
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
Obstawiam na jakiś mikro opiłek, który dostał się pomiędzy zew ścieżkę drivera a obudowę.
Nie sądzę by coś w środku, tzn któryś z elementów stykał się z obudową.
Pozdrawiam
DNF
Vigo

Post autor: Vigo »

Jeżeli posiadasz dowód zakupu (np. paragon) to wciąż masz czas (do grudnia 2012 roku) aby zgłosić sprzedawcy wadliwe działanie zakupionej u niego latarki i zażądać np. jej nieodpłatnej naprawy korzystając z uprawnień jakie dają Ci przepisy "O niezgodności towaru z umową", które przez okres dwóch lat od daty zakupu (na podstawie dowodu sprzedaży) zobowiązują każdego sprzedawce do odpowiedzialności względem kupującego za sprawność sprzedawanych przedmiotów.

_
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

I warto tutaj wspomnieć że okres 2 lat działa zawsze, nie zależnie od tego czy gwarancje masz na rok czy krócej.

Zacznij od podstaw - rozebrać latarkę i wszystko co się da, potem wyczyścić, przedmuchać.
ILPT
studzin

Post autor: studzin »

Pamiętaj, że driver w tej latarce jest wklejony na paskudny klej i nie da się go wykręcić bez pozostawiania śladów. Przez to na 99% utracisz możliwość reklamacji.
franio1991

Post autor: franio1991 »

Witam wszystkich:)
Obstawiam jakieś opiłki. U mnie nie raz tak robiły.
johnsmith

Post autor: johnsmith »

Hej no dzięki za rady, ale z tym klejem to trochę lipa, chyba zrobię jak mówisz - 2 lata rękojmi i tyle, bo jak sam zacznę grzebać i coś uwalę to będzie słabo.
Luigi

Post autor: Luigi »

Jeśli to opiłek, tak jak piszą koledzy powyżej to powinno pomóc przedmuchanie sprężonym powietrzem.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
franio1991

Post autor: franio1991 »

Aby wyciągnąć płytkę wystarczy zakrzywionym drutem delikatnie pociągnąć.
Tylko kabelków nie urwij i jeśli masz gwarancję lepiej ślij :)
ODPOWIEDZ