niegasnąca itp a3
niegasnąca itp a3
Witajcie,
Mam problem z moją ulubioną latareczką itp a3. Mianowicie polega on na tym, że latarka nie chce się wyłączyć, tzn. nawet kiedy do końca rozkręcę gwint i wystarczy że dotknę dwu części korpusu do siebie to dioda świeci pełną mocą, na domiar złego coś w niej dziwnie brzęczy:/
Światełko kupiłem w milhuncie w grudniu 2010 tak więc nie jest już chyba na gwarancji i najprawdopodobniej będę je musiał naprawić na własną rękę - jestem raczej zielony w kwestii elektroniki więc o ile to nie jest nic nieskompliowanego to może ktoś z 3miasta a najlepiej z Gdańska podjął by się naprawienia? No chyba że jest to coś z czym sobie poradzę... macie jakieś pomysły?
pozdrawiam
Tomek
Mam problem z moją ulubioną latareczką itp a3. Mianowicie polega on na tym, że latarka nie chce się wyłączyć, tzn. nawet kiedy do końca rozkręcę gwint i wystarczy że dotknę dwu części korpusu do siebie to dioda świeci pełną mocą, na domiar złego coś w niej dziwnie brzęczy:/
Światełko kupiłem w milhuncie w grudniu 2010 tak więc nie jest już chyba na gwarancji i najprawdopodobniej będę je musiał naprawić na własną rękę - jestem raczej zielony w kwestii elektroniki więc o ile to nie jest nic nieskompliowanego to może ktoś z 3miasta a najlepiej z Gdańska podjął by się naprawienia? No chyba że jest to coś z czym sobie poradzę... macie jakieś pomysły?
pozdrawiam
Tomek
Jeżeli posiadasz dowód zakupu (np. paragon) to wciąż masz czas (do grudnia 2012 roku) aby zgłosić sprzedawcy wadliwe działanie zakupionej u niego latarki i zażądać np. jej nieodpłatnej naprawy korzystając z uprawnień jakie dają Ci przepisy "O niezgodności towaru z umową", które przez okres dwóch lat od daty zakupu (na podstawie dowodu sprzedaży) zobowiązują każdego sprzedawce do odpowiedzialności względem kupującego za sprawność sprzedawanych przedmiotów.
_
_
-
Jeśli to opiłek, tak jak piszą koledzy powyżej to powinno pomóc przedmuchanie sprężonym powietrzem.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
-