niechciane reklamy w necie-lekarstewko

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

niechciane reklamy w necie-lekarstewko

Post autor: Calineczka »

...
dzień jak co dzień, zalogowałem się na elektrodzie żeby sobie poczytać newsy elektroniczne a tu mnie z flasha damskie krocze zaatakowało. Kolejna, jak zwykle seksistowska reklama, szlag mnie trafił.Żeby na elektrodzie?Porażka.
Na szczęście ktoś polecił na elce lekarstwo, Abblock Plus:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865
...dodatek do Mozilli, zainstalowałem-i pięknie, nie podoba mi sie jakieś g...wno-klik klik i więcej go nie zobaczę.
:mrgreen:
Polecam :mrgreen:
Mithrandir159

Post autor: Mithrandir159 »

Tak, to jest świetna rzecz. Mam to od kilku tygodni, i od tego czasu nie widziałem reklamy
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

AdBlockPlus + FireFox to jedyne lekarstwo na wszech ogarniające reklamy. W Operze też jest mechanizm do walki z reklamami ale już tak dobrze sobie nie radzi niestety.
Również polecam :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

W operze jest bardzo skuteczny mechanizm na nadmiar reklam na wybranych sajtach i to czego by nie wymyślili w formie - wystarczy odpiąć wtyczkę do obsługi flasha i animacji :D
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
piXelRider

Post autor: piXelRider »

A dokładnie, Dominiku, to można dla danej strony wyłączyć obsługę flasha/js/itp. :) IMO o wiele skuteczniejsze niż AddBlock, bo wogóle nie pobiera takiej zawartości z serwera w requestach, a nie blokuje dopiero jak chce sie wyświetlić :D Do tego w najnowszej Operze dużo rzeczy poprawili - warto sprawdzić.

FF(3) nadal więcej zasobów zabiera :/ (a używam dużo, bo Firebug jest mi potrzebny w pracy :))
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

A ja zostałem przy FF2. Nie wiem czemu ale jakoś ten nowy zupełnie mi nie odpowiadał :( Wtyczka fajna nie powiem. Opery też często używam w wersji portable :D Sporo poprawili jak widzę w najnowszej wersji.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ