Latarka rowerowa (nie tylko).

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
kowjanko

Latarka rowerowa (nie tylko).

Post autor: kowjanko »

Witam. Czytam forum i czytam i powoli przymierzam się do sprawienia sobie i prawdopodobnie zmodowania jakiejś latareczki i na rower i do domu. Nie chcę na początek swojej przygody działa fotonowego i na pewno nie będzie to lampka z diodą XM-L, ale coś słabszego.
Poradźcie, proszę, latarki z jaką diodą powinienem szukać? Bo skoro nie planuję podawać prądu rzędu 2,8A na diodę, to XM-L jest przerostem formy nad treścią, prawda?
Myślę, że manualnie i warsztatowo jestem w stanie dokonać (oczywiście z pomocą teoretyczną forum i jego użytkowników) poprawek termiki. Tylko tej mnogości diod, sterowników itp. jeszcze trochę nie ogarniam, dlatego liczę na waszą pomoc.
Budżet powinien zamknąć się w kwocie ~200zł (z ogniwem i ładowarką).
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Witaj,
jak się uparłeś i nie chcesz xm-l to zostaje Ci xp-g jak to Ci wystarczy.
Ja mam na 3-xpg i powiem szczerze że już mi mało. Tylko że ja dorobię jedną na kask i będzie ok.
Możesz zawsze kupić na xm-l i używać niższych trybów. Zapewniam Cie że szybko zmienisz zdanie jak będziesz miał możliwość użycia mocniejszego światła.

Jak masz 200zł to kup od Grega już zmodowaną i dokup jakieś ogniwa z dx i tanią ładowarkę na początek 2 ogniwa Ci wystarczą. Lub szarpnij się od razu na lepszej jakości ogniwa i po kłopocie :)
No chyba że chcesz mieć samą przyjemność modowania latarki. Osobiście brał bym jednak na xm-l jakbym miał teraz kupić lub na 3 -xml jak na rower plus coś małego na kask i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba :D ale to już po za Twoim budżetem.
kowjanko

Post autor: kowjanko »

A jak się ma Solarforce od grega w stosunku do Ultrafire C2 modowanego przez upka? Czy to porównywalne sprzęty?
ODPOWIEDZ