Witam,
Po długich poszukiwaniach i oczekiwaniu aż przyjdzie w końcu dostałem moja latareczkę z DX.
Jest to ten sprzęt:
http://www.dealextreme.com/p/infinite-z ... obe-113096
Latareczka jak dla mnie jest naprawdę świetna, ładnie świeci i zoom też mi się przydaje oraz ma możliwość pracy zarówno na 3xAAA jak i 18650.
Tu właśnie jest pierwsze moje pytanie, ogniwa 18650 są w wersjach protected i unprotected, jedne maja około 67mm, drugie coś koło 65mm, chciałbym zastosować te zabezpieczone żeby uniknąć kłopotów ale nie wiem czy nie będą o te 2mm za długie i czy się zmieszczą do środka?
Następna rzecz to tryby tej latarki, są 3- w tym jeden strobo którego nie potrzebuję, najchętniej bym go całkowicie usunął oraz dodał możliwość żeby latareczka pamiętała jak ostatnio pracowała (świecę na mniejszej mocy, wyłączam- włączam i ona nadal świeci na mniejszej, a możliwość przejścia na większa np po 2 krotnym szybkokliku)
Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Czy zmieści się ogniwo i czy da się przeprogramować latarkę?
Trzeba rozebrać latarkę zobaczyć jaki tam siedzi sterownik ale chyba najprościej będzie dokupić sterownik już zaprogramowany tak jak nam odpowiada. pytanie tylko czy to się opłaca?
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Kupno nowego sterownika programowanego jak zechcę prawdopodobnie przekroczy wartość latarki co mija się z celem więc odpada.. (wogóle to ile może taki kosztować? wersja z pamięcią i bez jednak z trybami jakie sam wybiorę)
Spróbuję ją rozebrać choć nie mam pomysłu jak się do tego zabrać przez jej konstrukcję ale może się uda.
A jak z tymi dłuższymi ogniwami?
Spróbuję ją rozebrać choć nie mam pomysłu jak się do tego zabrać przez jej konstrukcję ale może się uda.
A jak z tymi dłuższymi ogniwami?