Czy zmieści się ogniwo i czy da się przeprogramować latarkę?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
wilczur

Czy zmieści się ogniwo i czy da się przeprogramować latarkę?

Post autor: wilczur »

Witam,
Po długich poszukiwaniach i oczekiwaniu aż przyjdzie w końcu dostałem moja latareczkę z DX.
Jest to ten sprzęt:
http://www.dealextreme.com/p/infinite-z ... obe-113096

Latareczka jak dla mnie jest naprawdę świetna, ładnie świeci i zoom też mi się przydaje oraz ma możliwość pracy zarówno na 3xAAA jak i 18650.
Tu właśnie jest pierwsze moje pytanie, ogniwa 18650 są w wersjach protected i unprotected, jedne maja około 67mm, drugie coś koło 65mm, chciałbym zastosować te zabezpieczone żeby uniknąć kłopotów ale nie wiem czy nie będą o te 2mm za długie i czy się zmieszczą do środka?

Następna rzecz to tryby tej latarki, są 3- w tym jeden strobo którego nie potrzebuję, najchętniej bym go całkowicie usunął oraz dodał możliwość żeby latareczka pamiętała jak ostatnio pracowała (świecę na mniejszej mocy, wyłączam- włączam i ona nadal świeci na mniejszej, a możliwość przejścia na większa np po 2 krotnym szybkokliku)

Ma ktoś wiedzę na ten temat?
wkliw

Post autor: wkliw »

Trzeba rozebrać latarkę zobaczyć jaki tam siedzi sterownik ale chyba najprościej będzie dokupić sterownik już zaprogramowany tak jak nam odpowiada. pytanie tylko czy to się opłaca?
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
wilczur

Post autor: wilczur »

Kupno nowego sterownika programowanego jak zechcę prawdopodobnie przekroczy wartość latarki co mija się z celem więc odpada.. (wogóle to ile może taki kosztować? wersja z pamięcią i bez jednak z trybami jakie sam wybiorę)

Spróbuję ją rozebrać choć nie mam pomysłu jak się do tego zabrać przez jej konstrukcję ale może się uda.

A jak z tymi dłuższymi ogniwami?
ODPOWIEDZ