Romisen Rc-g2 na Xp-g

co i jak zrobiłem...
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Chyba jednak włącznik bo na kabelku zamiast włącznika jest OK.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Mnie się tak kilka razy zdarzyło, spróbuj poluźnić dupkę. Często wyłącznik jest za mocno ściskany przez ogniwo i przestaje kontaktować z obudową (dupką). Pomaga lekkie wykręcenie piguły (1 - 2 zwoje) i dokręcenie głowicy.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
michau-32

Post autor: michau-32 »

Pykacz spróbuj zrobić mu kąpiel w wd-40, dziwne to co piszesz może trafił Ci się jakiś wadliwy. W moich wszystkich Romisenach wyłącznik ma 100% skuteczność można dyskutować o jego stratach ale niezawodny to on jest.
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Kupiłem 3szt tych latarek od forumowicza ze sklepiku i na 3szt trafiły się takie dwie . Już sprawdzałem i "poluzowywałem " i pigułę i dupkę z włącznikiem i to samo . Nie wiem chyba odeślę jako sprzęt z usterką na gwarancji).
Sterownik z aku Ni-MH ciągnie 2,5A prądu (pomiar przy ogniwie naładowanym do 1,25V) .
Pozatym to chyba nie jest miejsce na takie dyskusje bo temat założony w zupełnie innym celu. Może gdzieś przenieść ? Np z tytułem problemy z włącznikami w latarkach lub coś w ten deseń .

[ Dodano: 21 Kwiecień 2012, 10:30 ]
Problem z włącznikiem znikł . Wystarczyło zlutować sprężynkę dociskającą aku ze sprężynką włącznika . Teraz świeci jak powinno (żadnych gaśnięć , przygasań, błysków itp) . :mrgreen:
ODPOWIEDZ