Swiatelko moj 1st nabytek, pomożecie?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
supeer

Swiatelko moj 1st nabytek, pomożecie?

Post autor: supeer »

Witam

Bez zbędnego pisania, zainteresowany forum i latarkami poszukuje wreszcie czegoś dla siebie.

Koszt: do 250zl
Wymiary: taka do kieszeni, max 15cm
Zasilanie: nie ma różnicy
Oczekuje: 85% zasięg 15% szerokość

Moje typy znalezione w necie( aktualnie cenowo >250zł):

1- Led Lenser p7 ( jedynie, którą testowałem, zaciągnęła mnie tu na forum :) )
2- EagleTac T100C2 MKII CREE XP-G
3- OLIGHT M20S Cree XPG
4- Solarforce L2P XM-L T6 1C

Wymieniłem najmocniejsze dotąd poznane mi diody w tych latarkach, mogę się mylić:)
Poproszę o porady, która najlepiej zachowa się w terenie-odległość przede wszystkim.
Może jakieś inne typy? (szukać czegoś na dealextreme?)

Dziękuje
pozdrawiam
Luigi

Post autor: Luigi »

L2P nie ma zbyt dużego zasięgu, jak chcesz miec zasięg to raczej weź Solarforce Skyline I XM-L od Grega.

[ Dodano: 16 Kwiecień 2012, 11:37 ]
Albo klon TK35, jeśli umiesz się posługiwac lutownicą.
Obie wyżej wymienione latarki zmieszczą się w kieszeni kurtki, lub można je nosic przy pasku. Jeśli chcesz coś, co będzie miec zasięg i zmieści się w mniejszej kieszeni to chyba musi byc coś z xr-e, np. Skyline II
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
supeer

Dosyć ciekawa propozycja z tymi skyline i bardzo mi się podoba lecz trochę za długie)

Która z tych 4 wymienionych może mieć najdalszy zasięg? Czy wszystkie podobny?
Najlepsza opcja to EagleTac T100C2 MKII CREE XP-G?

Dziękuje i zapraszam innych do udzielania odp:)
Luigi

Post autor: Luigi »

Z tych, które na początku wymieniłeś bym obstawiał Led Lenser p7, bo przy maksymalnym skupieniu prawie całe światło idzie w spot.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Spory zasięg w tej cenie oferuje MTE H-6. Widziałem na żywo 150-200 to zasięg w miarę realny producent podaje większy ale to w przypadku jakbyś szukał budynków.
supeer

Latarka dosyc imponujaca i cenowo ok, jednak troche za duza no i coraz bardziej sklaniam sie do LL p7 z 5 letnia gwarancja lub do T100C2 MKII CREE XP-G

albo zbierac na predatorka:)
ODPOWIEDZ