Witam
Bez zbędnego pisania, zainteresowany forum i latarkami poszukuje wreszcie czegoś dla siebie.
Koszt: do 250zl
Wymiary: taka do kieszeni, max 15cm
Zasilanie: nie ma różnicy
Oczekuje: 85% zasięg 15% szerokość
Moje typy znalezione w necie( aktualnie cenowo >250zł):
1- Led Lenser p7 ( jedynie, którą testowałem, zaciągnęła mnie tu na forum )
2- EagleTac T100C2 MKII CREE XP-G
3- OLIGHT M20S Cree XPG
4- Solarforce L2P XM-L T6 1C
Wymieniłem najmocniejsze dotąd poznane mi diody w tych latarkach, mogę się mylić:)
Poproszę o porady, która najlepiej zachowa się w terenie-odległość przede wszystkim.
Może jakieś inne typy? (szukać czegoś na dealextreme?)
Dziękuje
pozdrawiam
Swiatelko moj 1st nabytek, pomożecie?
L2P nie ma zbyt dużego zasięgu, jak chcesz miec zasięg to raczej weź Solarforce Skyline I XM-L od Grega.
[ Dodano: 16 Kwiecień 2012, 11:37 ]
Albo klon TK35, jeśli umiesz się posługiwac lutownicą.
Obie wyżej wymienione latarki zmieszczą się w kieszeni kurtki, lub można je nosic przy pasku. Jeśli chcesz coś, co będzie miec zasięg i zmieści się w mniejszej kieszeni to chyba musi byc coś z xr-e, np. Skyline II
[ Dodano: 16 Kwiecień 2012, 11:37 ]
Albo klon TK35, jeśli umiesz się posługiwac lutownicą.
Obie wyżej wymienione latarki zmieszczą się w kieszeni kurtki, lub można je nosic przy pasku. Jeśli chcesz coś, co będzie miec zasięg i zmieści się w mniejszej kieszeni to chyba musi byc coś z xr-e, np. Skyline II
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Z tych, które na początku wymieniłeś bym obstawiał Led Lenser p7, bo przy maksymalnym skupieniu prawie całe światło idzie w spot.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)