Masz rację, oddaj mi za darmo.
Da się kupić te diody gdzieś w PL, lub free wysyłka?
Którą drogę przeróbki wybrać. Tą z filmu, czy Twoją?
Czy istnieje możliwość modyfikacj przy małej ilości miejsca?
nie znalazłem nigdzie lepszej oferty. Zakup był "grupowy" na forum więc jakoś to wyszło.
Gdybyś zamawiał z ledrise to chętnie się dołącze do zamówienia i podzielimy koszty.
Zastanawiałem się jeszcze do czego by porównać światło tej diody
Zrobiłem jeszcze 2 fotki porównawcze.
Jako źródło światła użyłem świnek z DX ta z prawej ma fabryczne diody, ta z lewej nichie nspw500gs (inne niż w magu)
Uploaded with ImageShack.us
Zwykła świnka z chińskimi diodami
Turbo prosiak a w nosie 2x nichia http://www.ledrise.com/p441/nichia-nspw500gs-white-led/
By wkliw at 2012-04-09
Gdybyś zamawiał z ledrise to chętnie się dołącze do zamówienia i podzielimy koszty.
Zastanawiałem się jeszcze do czego by porównać światło tej diody
Zrobiłem jeszcze 2 fotki porównawcze.
Jako źródło światła użyłem świnek z DX ta z prawej ma fabryczne diody, ta z lewej nichie nspw500gs (inne niż w magu)
Zwykła świnka z chińskimi diodami
Turbo prosiak a w nosie 2x nichia http://www.ledrise.com/p441/nichia-nspw500gs-white-led/
By wkliw at 2012-04-09
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Ja przerobiłem w opisany wyżej sposób i jestem zadowolony. Przy ilości miejsca jakie masz w swojej latarce rozważył bym jeszcze dorobienie jakiejś piguły i włożenie xpg czy xre i puszczenie w to niewielkiego prądu rzędu 350mA będzie więcej roboty ale i efekt lepszy. Przeróbka na nichię 5mm to z kolei bardzo prosty zabieg.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 kwie 2012, 06:15 przez wkliw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
No dobra. Spróbujmy tam włożyć xre.
potrzebuję pigułę, nie wiem jak to wystrugam
driver - może masz konkretną propozycję
diodę na małej płytce - propozycja mile widziana.
w 30zł raczej się nie zmieszczę.
edit: przeszukałem maritex i nie mają niczego tak małego.
Edit: jestem już pewien, że aplikuję diodę 5mm, trzeba tylko znaleźć inne osoby do "spółki"
Jak chcesz to załóż temat, analogiczny do przednich zakupów grupowych, bo go nie widziałem.
potrzebuję pigułę, nie wiem jak to wystrugam
driver - może masz konkretną propozycję
diodę na małej płytce - propozycja mile widziana.
w 30zł raczej się nie zmieszczę.
edit: przeszukałem maritex i nie mają niczego tak małego.
Edit: jestem już pewien, że aplikuję diodę 5mm, trzeba tylko znaleźć inne osoby do "spółki"
Jak chcesz to załóż temat, analogiczny do przednich zakupów grupowych, bo go nie widziałem.