pomoc przy wyborze latarki
pomoc przy wyborze latarki
WITAM:)
ostatnio przeglądałem internet w poszukiwaniu latarki i mam pytanie do bardziej obeznanych Kolegów:)
po pierwsze, co oznacza parametr 3Q, 5Q, etc?
po drugie, którą latarkę byście polecili?
1
500lm?
2
piszą, że 90lm
3
180lm?
5
faktycznie te 140lm?
6
ta też wygląda fajnie, pytani tylko, ile faktycznie da światła...
4
ta ma 70lm, Osram raczej nie zawyża, stąd też moje wątpliwości co do powyższych, bo Osramowska pobiera 2,5W...
chyba, że polecicie mi jakieś inne?:) generalnie ok 50-60zł z przesyłką i ma być przede wszystkim mocna i niezbyt wielka
będę wdzięczny za pomoc:)
ostatnio przeglądałem internet w poszukiwaniu latarki i mam pytanie do bardziej obeznanych Kolegów:)
po pierwsze, co oznacza parametr 3Q, 5Q, etc?
po drugie, którą latarkę byście polecili?
1
500lm?
2
piszą, że 90lm
3
180lm?
5
faktycznie te 140lm?
6
ta też wygląda fajnie, pytani tylko, ile faktycznie da światła...
4
ta ma 70lm, Osram raczej nie zawyża, stąd też moje wątpliwości co do powyższych, bo Osramowska pobiera 2,5W...
chyba, że polecicie mi jakieś inne?:) generalnie ok 50-60zł z przesyłką i ma być przede wszystkim mocna i niezbyt wielka
będę wdzięczny za pomoc:)
W tym budżecie, z linków co podałeś, to bierz tą:
http://allegro.pl/latarka-romisen-rc-g2 ... 40102.html
Będzie najlepsza, bez wątpienia
Ciężko wybrać coś lepszego w tym zakresie cenowym.
Pozdrawiam
http://allegro.pl/latarka-romisen-rc-g2 ... 40102.html
Będzie najlepsza, bez wątpienia
Ciężko wybrać coś lepszego w tym zakresie cenowym.
Pozdrawiam
A ta ? Mówisz poważnie, że się mogą rozsypać? Dlaczego, są aż takie kiepskie?
Witaj,
taką właśnie posiadam i zdecydowanie mógłbym ją polecić. Dlaczego? To było tak:
- zanim trafiłem na to forum taką latarkę sobie zafundowałem. Pewnie gdybym nie zgłebił co nieco tematu to byłbym przekonany do dziś, że mam super latarkę.
Służyła mi dzielnie w czasie jazdy rowerem nocą po lesie, była niezastąpiona na rybach; można było poczuć się jak w stacjonarnej kuchni podczas przygotowywania posiłków stawiając ją na dupce i kładąc plastikowy korek od szampana na szkło latarki.
Zaletą mojego zakupu była nieco wyższa cena, za co w zamian dostałem 2 ogniwa 18650 - 3800 [mAh] i ładowarkę na dwa ogniwa. Korzystanie z ogniw 18650 wymaga tylko wyjęcia koszyczka ogniw R6.
Dziś kiedy za pomocą dwóch dobroczyńców Grega i DNFa zaleczyłem tymczasowo chorobę światełkową, nie mam ochoty rozstać się z nią i nadal na małe przejażdżki rowerem uliczno-ścieżkowe zabieram ją ze sobą jako światełko wiodące
Tryb LOW wystarcza do jazdy zwykłej rowerem i większości drobnych "poświeceń" i spacerów, tryb HIGH do jazdy nocą nawet po lesie (raczej po ścieżkach) a tryb PULSE jest niezły do jazdy w tłoku.
Ale to Ty decydujesz...
taką właśnie posiadam i zdecydowanie mógłbym ją polecić. Dlaczego? To było tak:
- zanim trafiłem na to forum taką latarkę sobie zafundowałem. Pewnie gdybym nie zgłebił co nieco tematu to byłbym przekonany do dziś, że mam super latarkę.
Służyła mi dzielnie w czasie jazdy rowerem nocą po lesie, była niezastąpiona na rybach; można było poczuć się jak w stacjonarnej kuchni podczas przygotowywania posiłków stawiając ją na dupce i kładąc plastikowy korek od szampana na szkło latarki.
Zaletą mojego zakupu była nieco wyższa cena, za co w zamian dostałem 2 ogniwa 18650 - 3800 [mAh] i ładowarkę na dwa ogniwa. Korzystanie z ogniw 18650 wymaga tylko wyjęcia koszyczka ogniw R6.
Dziś kiedy za pomocą dwóch dobroczyńców Grega i DNFa zaleczyłem tymczasowo chorobę światełkową, nie mam ochoty rozstać się z nią i nadal na małe przejażdżki rowerem uliczno-ścieżkowe zabieram ją ze sobą jako światełko wiodące
Tryb LOW wystarcza do jazdy zwykłej rowerem i większości drobnych "poświeceń" i spacerów, tryb HIGH do jazdy nocą nawet po lesie (raczej po ścieżkach) a tryb PULSE jest niezły do jazdy w tłoku.
Ale to Ty decydujesz...
A te? zbyt piękne, żeby było prawdziwe, czy są choć trochę warte swojej ceny? Nie jestem jakoś obeznany w temacie latarek, stąd też lamerskie pytania
cud?
ta wygląda najfajniej, wypowiedzcie się, czy jest porządku
ta też fajna, tylko czy to prawda jeli chodzi o parametry...
i co oznaczają te parametry Q?
doradźcie coś jeszcze, nie musi być super, po prostu coś najbardziej wartego tej kasy
cud?
ta wygląda najfajniej, wypowiedzcie się, czy jest porządku
ta też fajna, tylko czy to prawda jeli chodzi o parametry...
i co oznaczają te parametry Q?
doradźcie coś jeszcze, nie musi być super, po prostu coś najbardziej wartego tej kasy
Zoomy sobie odpuść mają chyba najgorszą opinię na forum.
Ta pierwsza w ogóle jest niezła, przy 5W ma 30lm/W jak halogen i w dodatku się tym chwalą.
Dioda jest zapewne nonejmowa.
Te "Q" w tym przypadku to sprzedawca tak po prostu sobie napisał, może myślał, że będzie to wyglądało profesjonalnie?
Może zobaczysz to http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... OC:PL:3160
Ja zamówiłem na próbę, bo według tego co piszą na aukcji i co zostało częściowo potwierdzone na forum to rozdają te latarki "za darmo".
Jeśli chcesz coś z PL, małego i za 66zł z wys. to może iTP A3?
Ta pierwsza w ogóle jest niezła, przy 5W ma 30lm/W jak halogen i w dodatku się tym chwalą.
Dioda jest zapewne nonejmowa.
Te "Q" w tym przypadku to sprzedawca tak po prostu sobie napisał, może myślał, że będzie to wyglądało profesjonalnie?
Może zobaczysz to http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... OC:PL:3160
Ja zamówiłem na próbę, bo według tego co piszą na aukcji i co zostało częściowo potwierdzone na forum to rozdają te latarki "za darmo".
Jeśli chcesz coś z PL, małego i za 66zł z wys. to może iTP A3?
a może któraś z tych?
ta wygląda w porządku
tylko co nie pasuje, pisze, że 4,2V na input, ale że zwykła AA też może być, to jak w końcu, jest tam jakiś driver, który i z AA pociągnie?
2
jakich producentów oprócz ultrafire i cree byście polecili w ekonomicznej półce?
ta wygląda w porządku
tylko co nie pasuje, pisze, że 4,2V na input, ale że zwykła AA też może być, to jak w końcu, jest tam jakiś driver, który i z AA pociągnie?
2
jakich producentów oprócz ultrafire i cree byście polecili w ekonomicznej półce?
Nie mieszaj proszę - UltraFire to producent (albo raczej marka) latarek a CREE to producent diod które w tych (i w innych też) latarkach są montowane. Poczytaj proszę jeszcze trochę...Frog_Qmak pisze:jakich producentów oprócz ultrafire i cree byście polecili w ekonomicznej półce?
A z polecanych budżetowych firm to kolejno Romisen, Tanki rózne i nieco wyższa półeczka czyli iTP Light.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Wybaczcie, że odgrzewam temat, ale kupno latarki na Dealextreme zakończyło się katastrofą, przez miesiąc nie mieli na magazynie i właśnie próbuję odzyskać pieniądze Z głupia zerknąłem na ebay i trafiłem na coś takiego, co o tym sądzicie, warte jest jakichś pieniędzy?
LINK
LINK
a czy mógłbyś mi coś doradzić? Tak do 60zł całość z zoomem? NIestety nie posiadam aku li-ion, ani ładowarki, także pozostaje 3*AAA, albo w komplecie z ładowarką... wiem, że chciałbym dużo za niewiele, po prostu chodzi o to, żeby za niewielką kwotę kupić coś najbardziej sensownego z zoomem
ewentualnie?
ewentualnie?