Troli , projekt 3xXM-L

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Hej, dało by się obniżyć troszkę, około 6-7mm ale im lampka wyżej tym lepiej oświetla teren, są też różne mostki , jedne niższe drugie wyższe i tym się kierowałem.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
mantech

Post autor: mantech »

Witam,
Masz rację ,tak jest bardziej uniwersalnie.Aczkolwiek gdybym robił coś takiego wyłącznie dla siebie to... jednak dążył bym do maksymalnego obniżenia i uzyskania efektu wizualnego "zlania"w całość z kierownicą.Ale to takie moje zboczenie :)
Może przeoczyłem,ale czy Ty wkońcu wstawisz jakieś zdjęcia,jak te Twoje rowerówki świecą :zly:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Przecież midi ledwo co ulepił to body, więc "dyskoteka" pewnie w najbliższym czasie ruszy.

Mam pytanie dotyczące mocowania, na zdjęciach widać że obejmy mają dziurkę czy to znaczy że będzie mocowanie na opaski hydrauliczne czy będzie dolna przykręcana część?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
mantech

Wiem Rysiu_01_92,chodziło mi o poprzednie projekty :) .
Chyba że przeoczyłem ,zapomniałem że oglądałem. Jak fotki były to przepraszam że się czepiam wiek swoje robi,pamięc już płata figle :mrgreen:
Ale mam wrażenie iż Midi zawsze obiecuje że fotki wstawi...i nie zdąża bo ...ktoś zaraz jego dzieło kupi :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Hej, mocowanie jest przystosowane na paski zip, trzyma się to dobrze wiec nie ma potrzeby komplikować, gdy by lampka była położona niżej wtedy musiał bym zastosować obejmy i od dołu.
Lampki które zrobiłem w większości są sfotografowane jak świecą , od jakiego czasu nie pokazuję jak lampki świecą bo używam podobnych zestawów więc świeca one identycznie, na YT pokazuję troszkę lampek które zrobiłem, można zobaczyć jak świecą :wink: .
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
mantech

Ok,przyjąłem do wiadomości :)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kuras77

Post autor: Kuras77 »

midi pisze:Soczewki które tam pasują to LEDIL LXM, oval też jest w tej serii, w tej lampię chyba odpuszczę opcję oddzielnego świecenia ovalem, mam już na to pomysł i zrealizuję to w następnej konstrukcji.
Niestety seria Ledil LXM posiada bardzo słaby oval nie nadający się kompletnie jako ewentualne światło "krótkie":

Obrazek

Jeśli nie zacząłeś konstruować nowej lampki to zastanów się jeszcze może nad dwoma innymi opcjami sprawdzonymi już przeze mnie w praktyce:

Ledil Rocket Oval 6+40° z diodą XP-G (postaram się dzisiaj sprawdzić jak działa ona z diodą XM-L)

Obrazek

lub moduł D26 XM-L z przesłoną

Obrazek
midi pisze:będą dwie soczewki medium po bokach i skupiona na środku.
Dla świętego spokoju przetestuj opcję z trzema różnymi soczewkami bo inaczej dalej będę Cię gnębił swymi postami! :krzeslem: :wink: :wink:
Moja propozycja: LXM-D, LXM-RS i LXM-REC (jako uzupełnienie świateł "długich" a nie "krótkie"). Przy takim zestawie wiązka światła nie będzie miała ostrej granicy światło/cień a boki będą fajnie doświetlone. Jak Ci się nie spodoba taki rozkład to się już przymknę :cool:
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

midi gdzie gdzie na YT ? :)
elektroda.pl
tery

Post autor: tery »

Liro

Post autor: Liro »

greg pisze:Liro, podaj jeszcze całkowity koszt z pakietem zasilającym i ładowarką do Twojej konstrukcji. Zobaczymy, jaka to będzie konkurencja.
Na pewno będzie znacznie droższa niż 699. Nie da się przeskoczyć chyba że chcesz pracować za darmo albo jeszcze dorzucać :-| Ale taka działalność na dłuższą metę nie ma sensu. Nie sądzę żeby tańsza obudowa robiona na tokarce tutaj coś zmieniła.
Nie wspomniałeś o elemencie sterującym przy gripie, powinien taki być w minimalnej opcji tylko do zrzucania na św. mijania, w maksymalnej wielofunkcyjny.
No i jeszcze jakieś przyzwoite zaciski na kierownicę, w sumie jest tego...
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
ODPOWIEDZ