produkcja ładowarek do ogniw li-on na MCP73833

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
robson82

produkcja ładowarek do ogniw li-on na MCP73833

Post autor: robson82 »

witam ma mozliwość zrobienia takich ładowarek na MCP73833.ładowarka mieści sie w rękojeści latarki wymiary 1x1.5 cm. a moje pytanie jest takie jaka cena forumowiczów była by zadowalająca oczywiście w granicach rozsądku :)
Obrazek
Robson
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Przy takiej prostej konstrukcji i układach dostępnych w ramach sampli myślę że lepiej byłoby zrobić fabryczne płytki i je zaoferować :)
elektroda.pl
Awatar użytkownika
robson82

myślałem o zanotowaniu tej płytki w ładowarce z 5v 800mA
:)
Robson
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Widziałem gdzieś w necie latarkę z tą właśnie ładowarką.
Awatar użytkownika
robson82

zgadza się to foto jest z neta ja się pytam czy coś można poprawić i jak cena dla forumowiczów była by zadowalająca :)
a tu reszta foto Obrazek

czasami prosta podpowiedz jest bezcenna a w forum siła :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 kwie 2012, 23:29 przez robson82, łącznie zmieniany 2 razy.
Robson
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Znaczy, chcesz to na stałe montować w latarce razem z gniazdem ładowania i LED sygnalizacyjnym? A co ze szczelnością tego rozwiązania?
Awatar użytkownika
robson82

myślałem o tanim :) ,, tuningu'' :) latarek czyli tani zestaw do modyfikacji a że Polak ma smykałkę do wszystkiego to se lampkę z biedronki nawet przerobi taka to i moja myśl przewodnia. ja sam posiadam mnóstwo ogniw bd. stanie to coś z tym zrobić można a latarkę każdy posiada.A jak chodzi o szczelność to kwestia latarki i możliwości kombinacji
np. obudowa masa i pin z śrubki na końcu obudowy coś na zasadzie wtyczki od zapalniczki samochodowej a ładowarka gniazdo
Robson
upek

Post autor: upek »

Od strony zasilania przystosuj płytkę do bezpośredniego wlutowania wtyku USB ;)

No i najważniejsze - cena musi być przystepna - nawet kosztem jakości wykonania PCB.

pzdr
upek
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Obawiam się, że nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Każdy chciałby kupić za jak najniższą cenę, obawiam się że 1 zł...
Co do samej konstrukcji, to zaproponowane rozwiązanie z wtyczką lub gniazdem zasilania wydaje się lepszym rozwiązaniem, niż wkładanie całego układu do latarki, bo w końcu i tak potrzebne będzie źródło zasilania.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
mauzer

Post autor: mauzer »

imo temat wart uwagi i myślę, że gotowy i stosunkowo niedrogi z uwagi na materiały układ miałby wzięcie.

złóż kilka, wystaw w sklepiku i przekonasz się, jak to będzie wyglądało w praktyce
wkliw

Post autor: wkliw »

Wszystko zależy od ceny ale gdyby była w miarę przystępna to pisałbym się na kilka próbnych sztuk
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
ODPOWIEDZ