To jest mój pierwszy post, więc chciałbym się z Wami wszystkimi przywitać.
Szukam taniej latarki zasilanej z baterii/akumulatorów AA (maksymalnie 2xAA - zależy mi na małych wymiarach). Latarka będzie używana głównie podczas letnich wyjazdów pod namiot i jej zadaniem ma być oświetlenie drogi pod nogami. Miłym dodatkiem byłyby tryby świecenia - 2 (mocny i oszczędny) spokojnie wystarczą. Po wstępnej lekturze skłaniam się ku latarce Romisen RC-G2 Q5, którą można dostać na allegro za ~45zł + koszty wysyłki. Jest coś lepszego w tej cenie? Zakupy za granicą wchodzą w grę.
Rozumiem, że ~50zł to maksymalny budżet? Za 100zł jest iTPLight SA1 Eluma, całkiem fajna latarka. Warto to przemyśleć moim zdaniem. Jeśli ma być za 50zł, to łatwo nie będzie, ale pewnie coś wymyślimy.
Budżet mógłbym zwiększyć. Tylko nie wiem, czy jest sens inwestować w latarkę, z której będę korzystał przez tydzień (maksymalnie 2 tygodnie) w roku. Dlatego skłaniam się raczej ku tańszym rozwiązaniom.
Ta przedłużka na drugą baterię to ciekawe rozwiązanie. Jak wypada ten TANK w porównaniu z Romisenem z pierwszego postu? Chodzi mi szczególnie o jakość wykonania i trwałość.
Romisena RC-G2 nie miałem, ale jakiś czas był u mnie ten Tank TK-566-3 i jeśli chodzi o jakość wykonania, gwinty, spasowanie itd., to nie było się do czego przyczepić. Ładny promień bez artefaktów a po załadowaniu 2xAA NiMh było nawet sporo światła. Testowałem też jej wodoszczelność - 30 min zanurzenia w basenie ogrodowym nie zrobiło na niej wrażenia, także ogólnie ją polecam