Światełka. Jakie latarki nosicie na co dzień przy sobie??
Światełka. Jakie latarki nosicie na co dzień przy sobie??
Witam Szanownych Światełkowiczów:)
Jakie latarki nosicie przy sobie? Nie wstydźcie się, jeśli specjalnie dla nich wyposażyliście się w
plecak.
Ja zawsze noszę Fenix e15:)
Pozdrawiam,
artur72
Jakie latarki nosicie przy sobie? Nie wstydźcie się, jeśli specjalnie dla nich wyposażyliście się w
plecak.
Ja zawsze noszę Fenix e15:)
Pozdrawiam,
artur72
Witam
W kieszeni spodni (czyli zawsze przy sobie) Nitecore EZ AA
W kieszeni kurtki Nitecore D20, zielony laser pointer 5mW
W torbie do pracy Aurora V8 z moim driverkiem i ciepłą XPG, iTP Light Eluma SA 2 (służbowa), Jet Beam PRT-2 Raptor. Czasami Solarforce L2P lub myTorch 16850.
W torbie/plecaku do GC UltraFire WF-501 z moim driverkiem (tryby w górę i w dół, procentowy pomiar napięcia ogniwa), czasem na wieczorne wyprawy Aurora SH-40
W samochodzie Tank .... nie pamiętam nazwy, z magnesem w dupce i Tank TK-703 z trybami.
Takie podręczne zestawy
Ale u mniej już choroba posunęła się dość daleko...
Pozdrawiam
W kieszeni spodni (czyli zawsze przy sobie) Nitecore EZ AA
W kieszeni kurtki Nitecore D20, zielony laser pointer 5mW
W torbie do pracy Aurora V8 z moim driverkiem i ciepłą XPG, iTP Light Eluma SA 2 (służbowa), Jet Beam PRT-2 Raptor. Czasami Solarforce L2P lub myTorch 16850.
W torbie/plecaku do GC UltraFire WF-501 z moim driverkiem (tryby w górę i w dół, procentowy pomiar napięcia ogniwa), czasem na wieczorne wyprawy Aurora SH-40
W samochodzie Tank .... nie pamiętam nazwy, z magnesem w dupce i Tank TK-703 z trybami.
Takie podręczne zestawy
Ale u mniej już choroba posunęła się dość daleko...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Ze światełek mam przy sobie zawsze:
- przy pasku CQG S2 na XM-L (bin T2, ~3000K, CRI 80), jak dobrze pójdzie to już niedługo będzie miała jakieś 400-500 lm w max i płynną regulację 0-100%.
- na szyi CQG S1 na XP-G (bin Q4, ~3000K, CRI 80), max ~200 lm, płynne 0-100%
- w kieszeni MiniMaglite 2AAA (5mm Nichia GS), płynne 0-100%
- przy kluczach CQG S1 (5mm Nichia GS), płynne 0-100%
Poza tym ostatnio często zabieram Streamlight'a Night Com z ksenonowym modułem d26 7,4V 10W.
Może przydałby się temat ogólnie o naszym EDC, nie tylko latarki ? Coś mi mówi, że forumowicze noszą więcej ciekawych gadżetów
- przy pasku CQG S2 na XM-L (bin T2, ~3000K, CRI 80), jak dobrze pójdzie to już niedługo będzie miała jakieś 400-500 lm w max i płynną regulację 0-100%.
- na szyi CQG S1 na XP-G (bin Q4, ~3000K, CRI 80), max ~200 lm, płynne 0-100%
- w kieszeni MiniMaglite 2AAA (5mm Nichia GS), płynne 0-100%
- przy kluczach CQG S1 (5mm Nichia GS), płynne 0-100%
Poza tym ostatnio często zabieram Streamlight'a Night Com z ksenonowym modułem d26 7,4V 10W.
Może przydałby się temat ogólnie o naszym EDC, nie tylko latarki ? Coś mi mówi, że forumowicze noszą więcej ciekawych gadżetów
W kieszeni zawsze Nitecore D10.
W plecaku Lunapower Lumahunter XML
W ręce jak potrzeba Eagletac 3xXRE
Jak bawię się CSI to Solarforce z UV.
W plecaku Lunapower Lumahunter XML
W ręce jak potrzeba Eagletac 3xXRE
Jak bawię się CSI to Solarforce z UV.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Calineczka
- Kontakt:
Po kolei od najmniejszych...
Przy kluczykach od samochodu taki świecący brelok z DX
Przy kluczach od mieszkania iTP A3 Upgraded
Centralna półka w aucie Quark MINI AA
Kieszeń kurtki to EagleTac P100C2
Kieszeń plecaka "miejskiego" to JETBeam CL-E
Bagażnik autka to Romisen RC-K4
Kieszeń plecaka "terenowego" to Gucio i SF L2P (mod od Grega, ale najczęściej jest u ludzi w testach)
No a reszta w miarę potrzeb
Przy kluczykach od samochodu taki świecący brelok z DX
Przy kluczach od mieszkania iTP A3 Upgraded
Centralna półka w aucie Quark MINI AA
Kieszeń kurtki to EagleTac P100C2
Kieszeń plecaka "miejskiego" to JETBeam CL-E
Bagażnik autka to Romisen RC-K4
Kieszeń plecaka "terenowego" to Gucio i SF L2P (mod od Grega, ale najczęściej jest u ludzi w testach)
No a reszta w miarę potrzeb
Pozdr.
Pikom
Pikom
UF 504B do kieszeni, na rower, praktycznie zawsze przy sobie. W torbie/plecaku biedronomag XM-L U2, 3 tryby, 2x18650, na 'KD super output', biedronomag 6xAA z samplem XM-L@2,4A na AX, a do pracy 'szperacz' halogenowy. Staram się unikać PWM a więc trybów w latarkach w pracy, mam do czynienia z piłami, frezami itd.
W kurtce zawsze mam iTP eos A3 uprage w wersji stalowej, który obecnie nie może doczekać się paczki li-ion 10440.
Na zmianę noszę albo Baldera SE-1 na XML, który również nie może się doczekać paczki z li-ion14500 albo custom od midiego na XML, 3A w diodę
No i teraz po wyprzedażach, moja kolekcja się zmienia, więc więcej nic nie noszę
Pozdrawiam
DNF
Na zmianę noszę albo Baldera SE-1 na XML, który również nie może się doczekać paczki z li-ion14500 albo custom od midiego na XML, 3A w diodę
No i teraz po wyprzedażach, moja kolekcja się zmienia, więc więcej nic nie noszę
Pozdrawiam
DNF
Witam,
Zaznaczam, że jestem początkujący
W kieszeni kurtki zawsze ITP A1
Przy kluczach nosiłem iTP A3 Upgraded ale zrezygnowałem bo mój 2 letni synek świecil sobie po oczach.. wiec latarka wylądowała w plecaku.
W aucie jakiś wynalazek "latarka-nóż do ciecia pasów-rozbijacz do szyb"
W domu jeszcze do zadań specjalnych L2P XM-L T6 1C by Greg
i latarka czołowa Fenix HL20 R2
Zaznaczam, że jestem początkujący
W kieszeni kurtki zawsze ITP A1
Przy kluczach nosiłem iTP A3 Upgraded ale zrezygnowałem bo mój 2 letni synek świecil sobie po oczach.. wiec latarka wylądowała w plecaku.
W aucie jakiś wynalazek "latarka-nóż do ciecia pasów-rozbijacz do szyb"
W domu jeszcze do zadań specjalnych L2P XM-L T6 1C by Greg
i latarka czołowa Fenix HL20 R2
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Ja zawsze mam coś w kieszeni albo jest to Romisen RC-A4 albo od poniedziałku MAGLITE solitaire z ogniwem 10440 i nichią na pokładzie.
Uploaded with ImageShack.us
w samochodzie leży mocno przerobiony Tiross z dotoczoną głowicą a wewnątrz xp-g 1,4A i 18650
na rowerze zawsze mam moją 2 rurkę 2x xp-g @ 1.1A:
jak idę na spacer w ciemną okolicę to zabieram wydumkę z xm-l @ 2,8A 2x18650 i refem SMO:
Jak okolica spaceru jest niepewna to w ręce przydać się może zaczepno obronny MAGLITE 5D z SST50W @5A
czasami zapodzieje się gdzieś jeszcze romisen RC-C8 z ciepłą xp-g
Oraz UniqueFire UF-DT1 zmodowana na xm-l @2,8A którą aktualnie testuje znajomy policjant.
w samochodzie leży mocno przerobiony Tiross z dotoczoną głowicą a wewnątrz xp-g 1,4A i 18650
na rowerze zawsze mam moją 2 rurkę 2x xp-g @ 1.1A:
jak idę na spacer w ciemną okolicę to zabieram wydumkę z xm-l @ 2,8A 2x18650 i refem SMO:
Jak okolica spaceru jest niepewna to w ręce przydać się może zaczepno obronny MAGLITE 5D z SST50W @5A
czasami zapodzieje się gdzieś jeszcze romisen RC-C8 z ciepłą xp-g
Oraz UniqueFire UF-DT1 zmodowana na xm-l @2,8A którą aktualnie testuje znajomy policjant.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Ja przy sobie mam Fenixa E05, który zastąpił ITP A3. Ten Fenix to chyba latarka, z której jestem najbardziej zadowolony. Niby tylko 1 tryb, ale taki, że zawsze się sprawdzi! Jeżeli wiem, że szykuje się większe zapotrzebowanie na światło to zabieram Olighta T25 albo Fenixa LD12.
Znalazłem tutaj tę latarkę, ale w opisie widzę tylko 1 tryb. W taki sposób realizowana jest tutaj regulacja?mihas pisze: CQG S1 (5mm Nichia GS), płynne 0-100%
pralat, dopiero zobaczyłem twoje pytanie bo wyłączyło mi się śledzenie tego wątku. Swoje CQG, czyli S1 i S2 przerobiłem zastępując driver pastylką QTC , a w tej z Nichią dodatkowo oprócz pastylki jest jeszcze rezystor ograniczający prąd tak, że przy świeżo naładowanym aku 10440 w max dioda dostaje ok 30mA. Tu o nich pisałem. Są to dość prymitywne, proste w budowie konstrukcje w których właściwie nie ma się co zepsuć. Osobiście jeśli chodzi o latarki "codzienne", to nie zależy mi na płaskiej stabilizacji jasności aż do wyczerpania akumulatorka. Wolę mieć manualnie regulowany kompromis jasność/czas świecenia w jak najprostszej, niezawodnej formie.