Specjalistyczna ładowarka od Grega-pytania

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Też poważnie zastanawiam się nad tą ładowarką .
Mam w związku z tym kilka pytań bo nie wiem czy bardzo jej w tej chwili potrzebuję (na tyle bardzo że muszę już ją kupić) :roll: :mrgreen:
A mianowicie :
1. Czy mając takie ogniwo jak na zdjęciach Samsung 3000mAh muszę je ładować tylko i wyłącznie taką właśnie ładowarką by mu nie zaszkodzić ( do 4,35V)?
2.Czy mając np. ładowarkę TrustFire TR-001 mogę nią takie ogniwo ładować nie uszkadzając ogniwa , ładowarki (wydaje mi się że tylko ogniwo będzie nie w pełni naładowane ,a może proces zakończenia ładowania nie będzie przebiegał prawidłowo) ?
3. A jeśli można ładować to ogniwo do 4,2V to jaką pojemność osiągnie (2,7Ah czy mniej )?
4. Czy kiedy już bym zakupił tą ładowarkę i nią ładował ogniwo wcześniej ładowane TS-001 do 4,2V to czy pojemność wzrośnie do deklarowanych przez producenta ?
Sorry greg że w Twoim temacie piszę .Chciałem na PW ale doszedłem do wniosku że może ktoś też ma takie pytania i szuka na nie odpowiedzi.
A i jeszcze jedno czy TS-001 też można tak przerobić ? Jeśli tak proszę o PW lub może być tutaj.
Za odpowiedzi pomagające mi podjąć decyzję bardzo z góry dziękuję . ;)
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

To jest sklepik. Załóż proszę osobny temat na pytania nie związane z przedmiotem sprzedaży, czyli np. TrustFire TR-001.

Bałagan robi się jak poprzednio w temacie o L2P.

Jeśli można, poproszę moderatora o wydzielenie do osobnego wątku, chętnie odpowiem na pytania, odnośnie których posiadam wiedzę.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

wydzieliłem
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Przepraszam za zamieszanie i za przysporzenie dodatkowej roboty. :oops:
Ale jeśli już zostało wydzielone to poproszę też o odpowiedzi jeśli znajdzie ktoś na to czas oczywiście .
Awatar użytkownika
Ragrastin

Post autor: Ragrastin »

1. Nie
2. Możesz ale nie będzie w pełni naładowane
3. Coś koło 2750mAh
4. Tak

Jaśniej się nie da
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Pykacz . pisze:A i jeszcze jedno czy TS-001 też można tak przerobić ? Jeśli tak proszę o PW lub może być tutaj.
z dużym prawdopodobieństwem tak, ale nie wiem, czy ktoś się już za to zabierał. Poza tym wewnątrz bywała różna elektronika...
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Pykacz ., w zasadzie odpowiedzi masz już powyżej. TR-001 nie miałem w ręce, nie wiem, co tam w środku mieszka.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
ODPOWIEDZ