Mam problem z - wyborem latarki z allegro...Proszę o info!

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
skaktus

Mam problem z - wyborem latarki z allegro...Proszę o info!

Post autor: skaktus »

Witam.

Na dzień dzisiejszy mam "fajną" latarkę, taką ze sklepu "Wszystko po 4 zł" - 9 białych diod. O dziwo świeci bardzo dobrze i jasno-oświetla dobrze nawet na 10-15 metrów. Po kupnie odrazu poprawiłem luty, wymieniłem diody na najlepsze jakie miałem - standardowe białe 5 mm. Zasilanie to 3 akku 900 mah rozmiar aaa-zero elektroniki itp

Aktualnie zastanawiam się nad zakupem innej, dobrej latarki, świecącej lepiej niż te 9 diod. Co polecacie? Ogólnie te co mam świecą bardzo jasno, dlatego zastanawiam się czy warto inwestować w coś lepszego.

Cena - jak najtaniej.Wymagania - zasilanie z AAA - mam bardzo dobrą ładowarkę do akku AA i AAA, więc potrzebuję latarkę zasilaną ogniwami AAA ( 3 sztuki), ewentualnie 4 ogniwa AAA.

Proszę o wskazówki.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
skaktus

Prosił bym też o jakieś komentarze do wybranej latarki.
ILPT
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

Witamy na forum:D

Obawiam się ze Twoja latarka 9 diodowa świeci mniej więcej tak :
Obrazek

Natomiast latarka na w miarę porządnej diodzie SSC P4 świeci tak ( z kolimatorem 25*):
Obrazek

i jeszcze porównanie :twisted: :
Obrazek

Obydwie latarki zasilane bezpośrednio z Li-iona 18650.

Najtańsze na alledrogo będzie np TO.
Pomyśl nad zakupem za granicą, duużo bardziej się opłaca. Np. TO
Awatar użytkownika
skaktus

Ojcze dyrektorze ;)

Powiedz mi z jakiej odległości robiłeś fotografie i na jakich parametrach aparatu - też bym zrobił fotografię i pokazał na forum.

PS-skoro zakupy za granicą sa tak bardzo opłacalne, to jaką polecacie latarkę do ok 25 dolców ?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

:mrgreen: Obiektyw równo z głowicami latarek mniej więcej 2,4-2,5 metra do sufitu.
Ustawienie manualne:
1/20 s, przesłona F2.8, ISO 200, balans bieli ustawiony na światło jarzeniowe, oczywiście bez lampy :twisted: .

Ja za swoją 9-cio diodówkę, dałem złotych 7, tylko dlatego że wiedziałem, iż wejdzie do niej 18650 i jest w miarę przyzwoicie wykonana.
ODPOWIEDZ