Brinyte D8 nie dzialaja tryby

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Markol

Brinyte D8 nie dzialaja tryby

Post autor: Markol »

Witam
Mam taki problem z ta latareczka ze po wlaczeniu w stanie high przechodzila od razu w stan low i zaczela migac ze nalezy wymienic ogniwo. Myslalem ze ogniwo mi sie wyczerpalo ale mialem tak na 3 roznych ogniwach. Ogniwa te zalozone do innych latarek dalej sa sprawne i swieca pelna moca. Od jakiegos czasu latarke mozna wlaczyc tylko w stanie low i nie chce przejsc w inne stany. Mysle ze padl moze jakis sterownik? - jestem kompletnym laikiem nie moge sam sobie ustalic przyczyny a tym samym dokonac jakiejs naprawy. Latarka ta byla sprawna przez jakis miesiac chociaz sporadycznie uzywana, awaria nastapila wiec dosc szybko.
Czy ktorys z kolegow moglby na nia rzucic okiem jesli bym ja podeslal i dokonal ewentualnie naprawy a moze modyfikacji jesli byloby to mozliwe?
DNF

Post autor: DNF »

Wyklucz najpierw włącznik. Wykręć dupkę i zewrzyj minus akumulatorka do body np drucikiem. jeśli nie pomoże napisz na PW.
Mogę Ci pomóc z tą lampką. ale najpierw odkręć głowicę i zmierz chociażby linijką jakiej średnicy jest driver.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Oprócz wyłącznika, sprawdź jeszcze sprężynki, czy nie są przegrzane, oraz spróbuj dokręcić pigułę i włącznik wewnątrz dupki.

Popraw też pisownię.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
DNF

Post autor: DNF »

Jeszcze przychodzi mi na myśl pęknięcie cyny między driverem a pigułą.
Czasem się zdarza, zwłaszcza jeśli cyna jest przegrzana, a dodatkowo chińczyk kapnął jedynie małą kropelkę.
Pozdrawiam
Markol

Post autor: Markol »

Dzięki za rady. Pozwoliłem napisać sobie na priv do kolegi DNF.
P.S. Jestem tak słaby w temacie że nie wiem gdzie jest driver :(

[ Dodano: 4 Kwiecień 2012, 18:34 ]
latarka naprawiona i w pełni sprawna dzięki uprzejmości kolegi DNFa. Podobno przyczyną usterki było "usmażenie procka".
dzięki
ODPOWIEDZ