Jaka latarka na 3 x XM-L do 300 pln

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
kamiq

Jaka latarka na 3 x XM-L do 300 pln

Post autor: kamiq »

Witam,

co polecilibyście w kwocie do 300 pln na trzech diodach x-ml ? Mam 3 typy, czy to dobry wybór ??

1. FandyFire KLIK
2.SkyRay King Desert KLIK
3.TrustFire TR-3T6 KLIK

Może znacie jakieś jeszcze w podobnych cenach ?
Pozdrawiam.
upek

Post autor: upek »

Jeśli możesz zwiększyć budżet to mogę zaproponować zmodyfikowanę DRY 3xXML (wymieniony sterownik, diody na neutralne z polskiej dystrybucji, poprawione chłodzenie i połaczenia elektryczne)

pzdr
upek
Ostatnio zmieniony piątek 23 mar 2012, 00:34 przez upek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kamiq

O ile zwiększyć ? może jakiś link? bo nie bardzo kojarzę to światełko .
Pozdr
upek

Post autor: upek »

Awatar użytkownika
kamiq

Czy w tych latarkach jakie podałem w pierwszym poście , mogę używać ogniwa niezabezpieczone ????
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
kamiq pisze:Czy w tych latarkach jakie podałem w pierwszym poście , mogę używać ogniwa niezabezpieczone ????
Używać możesz, tylko powinieneś kontrować ich stan. Jeśli np. w trybie max jasność szybko spada, to należy latarkę wyłączyć, a nie przechodzić na niższe tryby, bo to już jest oznaka wyładowanie co najmniej jednego ogniwa. To tak dla bezpieczeństwa.
W zdecydowanej większości latarek (praktycznie wszystkie) zasilanych więcej niż jednym ogniwem należy używać ogniw z protekcją.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
reksio

Post autor: reksio »

witam szanowne grono forumowiczów, to mój pierwszy post, światełkami interesuje się już jakiś czas: zaczynałem od bocialarki 2.0 bodajże, potem było światełko z DXa na SSC P7 i pakietem 4 x 18650 na rower.
Teraz chciałbym podpiąć się do tematu i poradzić się Was jaką latarkę na 3 x XM-L, jak na razie mam 2 typy tj:
DRY - http://allegro.pl/latarka-dry-i2346440695.html
oraz SkyRay King - http://allegro.pl/latarka-skyray-king-d ... 89560.html
Jak myślicie które z tych dwóch jest bardziej godne uwagi ?

Pozdrawiam
Vigo

Post autor: Vigo »

Ja osobiście z tych dwóch podlinkowanych przez Ciebie propozycji brał bym Kinga po pierwsze dlatego, że jest to nowa latarka od sprawdzonego krajowego sprzedawcy (mhunt.pl), a więc latarka objęta jest zarówno 12-sto miesięczną gwarancją jak i dwuletnią ochroną z tytułu przepisów "O niezgodności towaru z umową", po drugie, dane latarki podane w opisie z aukcji są zbliżone do rzeczywistości, po trzecie, cztery ogniwa 18650 dadzą dłuższy czas pracy niż trzy ogniwa w DRY, no i King będzie chyba mocniejszy.

DRY jest "prawie jak nowy" więc latarka jest używana, gwarancji brak, 2600-3000 lumenów z 3xXM-L to czysta teoria, końcówka jak wyżej: DRY poświeci słabiej i krócej niż King. :-)

_
Luigi

Post autor: Luigi »

King ma włącznik pod kciukiem i zasilanie z 4 ogniw połączonych równolegle, więc czas świecenia będzie dłuższy, można też stosowac ogniwa niezabezpieczone bez obawy o ich uszkodzenie, latarka może też pracowac na 2, lub 3 aku. Brakuje mu tylko trybu low.

[ Dodano: 17 Maj 2012, 20:23 ]
Jeśli dopuszczasz zakupy za granicą to na CNQ i hkequipment jest dostępna wersja neutralna z ładnym tintem :)
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
ODPOWIEDZ