Oszukana Skyray 1JC8 T6 1300lm z keidomain ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
regularguy

Oszukana Skyray 1JC8 T6 1300lm z keidomain ?

Post autor: regularguy »

Witam,

Kupiłem http://kaidomain.com/product/details.S020139 za te 18$ i świeci nieźle, mocno, wykonana zaskakująco porządnie, trudno się czepić, nie ma pustych przestrzeni, dioda w aluminiowym bardzo grubym wkręcie, trudno mi wpaść na pomysł co tutaj można zmienić na lepsze

Jednak zmierzyłem miernikiem prądu Unit-T M890F dla A stałego 20 z gniazda 20A i Com prąd przepływający i:

0,04A - tryb low - świeci ciutkę słabiej od nawet najgorszej z latarek Police 5W 10W 25W 50W z allegro - takich po 5-35zł (kupiłem z każdego typu po jednej...), a dla frajerów nawet po 60-80zł czasem są...

0,46A - tryb medium - świeci dużo lepiej niż najlepsza skupiona najlepsza latarka "police"

1,04A - 1,16A - tak waha się w trybie HIGH - a gdzie te 2,8A??? " Digital Regulated 2800mA Current Output Brightness: 1300 lumens maximum brightness (manufactuer rated) Runtime: 3.5 Hours (manufactuer rated)"

Czyli oszukali mnie banda decydentów?

świeci mocno, 2 razy mocniej od medium, robi wrażenie, oślepia... ale rozumiem, że przy większym prądzie mogłaby świecić mocniej?

Mogę ją jakoś zmodyfikować?

Aha po 5 minutach świecenie nagrzewa się ale lekko, na pewno nie parzy, z trudem się można ogrzać a potem przełącza się na medium... potem 15minut i low... i potem super low i ogniwo pada... więc gdzie te 3,5h świecenia?

Ile potrafi realnei świecić ten solarforce grega?

Ten skyray jak świeci się na ręke w trybie high z 10cm to jest odczuwalne ciepło... na palcach można wyczuć - rozumiem, że przy pełnym prądzie mogłaby parzyć?

Ktoś kiedyś poprawiał tego skyraya?

Nie rozumiem też dlaczego jest taka wielka na oko jakieś 20% latarki to przycisk - ponad 3cm... 30% latarki to główka z diodą jakieś 5,5cm na 4cm średnicy - więc wielkie, cała latarka 14cm chociaż tam gdzie wchodzi 18650 to jakieś 5,5cm, więc na dobrą sprawę latarka mogłaby mieć jakieś 8-9cm... a ma 2 razy więcej... wszystkei elementy zmieściłyby się przecież, grubość również i waga jest mega, spokojnie latarka mogłaby być 2cm grubości i zmieściłoby się 18650... a ma 3cm i waży na tyle dużo, że może służyć do obrony... Sądziłem, że za niecałe 60zł kupuje malutką i LEKKĄ latareczkę... a tu zaskoczenie...

--
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
po100

Post autor: po100 »

Witaj!
Chyba jednak coś nie tak ze sterownikiem. Mam taka latareczkę i jest trochę inaczej.
Z w pełni naładowanego ognistego TrustFire jest:
Max 1,93A
Mid 098A
Low 0,50A.

Dałem pastę na gwinty piguły i nagrzewa sie szybko.
Poza tym jest to bardzo fajna latareczka.
regularguy

Post autor: regularguy »

po100 pisze:Witaj!
Chyba jednak coś nie tak ze sterownikiem. Mam taka latareczkę i jest trochę inaczej.
Z w pełni naładowanego ognistego TrustFire jest:
Max 1,93A
Mid 098A
Low 0,50A.

Dałem pastę na gwinty piguły i nagrzewa sie szybko.
Poza tym jest to bardzo fajna latareczka.
a masz porównanie? np. ta gregowa solarforce jak się ma do niej?

1,18 na dobrym ugniwie w high jest...

ale i tak masz 1,93 a nie 2,80A... więc coś nie tak...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

A czego Ty się spodziewałeś po latarce z HK? :mrgreen: Tam wszystkie parametry są wyssane z palca ;) Wymień driver na coś porządnego i będziesz miał 2,8A. Tyle że nie licz na czas pracy większy niż godzina.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Realne pomiary świecenia L2P od Grega masz tu: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=6903

No i licz - jeśli wypasione ogniwo ma przykładowo 3000mAh, latarka ma pobierać 2,8A, to ile Twoim zdaniem powinna świecić ?? Nawet jesli nie odliczysz strat to 3,5 godziny nie wyjdzie w życiu :twisted:
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
po100

Post autor: po100 »

Tej Gregowej to nie mam, ale mam L2P ze sterownikiem od Grega. Trudno porównywać te dwie latarki bo maja inne refy. SkyRay świeci dalej i ma bardziej skupione światło a SolarForce daje bardziej na boki. Czy świeci mocniej? Pewnie tak bo dostaje 2,8A ale ja takiej powalającej różnicy nie widzę na korzyść SolarForce. Ale każdy ma swoje kryteria. Może masz kogoś blisko siebie z latarka od Grega albo pisz do niego niech Ci wypożyczy dla porównania.
krzysiek33

Post autor: krzysiek33 »

Jak można porównywać ilosć lumenów przy innych reflektorach "na oko"? Skupiony promień mimo że fotonów mniej może się oczywiście wydawać "mocniejszym światłem".
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Tak jak poprzednicy.

Na oko nic nie ocenisz.
ILPT
DNF

Post autor: DNF »

Oczywiście, że da się ją poprawić. Nowy sterownik + zabieg na włączniku i masz pełen odjazd,
czyli ~3A w diodę :mrgreen:
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ