O-Ringi na allegro.pl - w końcu są :)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Dex-ter

O-Ringi na allegro.pl - w końcu są :)

Post autor: Dex-ter »

http://allegro.pl/item377537579_silikon ... _ring.html - fajnie i zarazem niefajnie. Dobrze, że nie trzeba już zamawiać ich na DX, ale szkoda, że tylko błękitne...
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

błękitne najlepiej świecą (szkoda, że są jedynie w rozmiarze 18mm) , a te tutaj drogo wychodzą
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz pisze:błękitne najlepiej świecą (szkoda, że są jedynie w rozmiarze 18mm) , a te tutaj drogo wychodzą
Możliwe - mam tylko zielone i nie wiem, jak wyglądają w realu błękitne. Może sprzedawca wprowadzi też większe rozmiary - zapytać można :).

Fakt, taniej niż na DX nie jest, ale co z DX jest w PL taniej ? :). I nie czekasz 2 tyg :).
Awatar użytkownika
pawelsz

Wiesz- na DX nie ma innych rozmiarów, także raczej ten gość nie będzie mieć innych, no i błękitne świeca znacznie jaśniej i dłużej.
No ale czasem na szybko coś można mieć
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz pisze:Wiesz- na DX nie ma innych rozmiarów, także raczej ten gość nie będzie mieć innych, no i błękitne świeca znacznie jaśniej i dłużej.
No ale czasem na szybko coś można mieć
Mhm. W zasadzie zawsze można z takich dwóch 17mm zrobić jeden 26mm :). Ja tak zrobiłem, jak dostałem od Boćka 2x 20mm, bo Lennina nie mogłem się doprosić o 26mm. Pociąłem, estetycznie skleiłem i gra :).
Awatar użytkownika
piXelRider

Post autor: piXelRider »

A czym skleiłeś? [btw: możnaby w Bazie Wiedzy zrobić temat-faq z takimi pytaniami/odpowiedziami - napewno się przyda wiedza jak co skleić, połączyć, czy też w drugą stronę ;)]
Awatar użytkownika
Dex-ter

piXelRider pisze:A czym skleiłeś? [btw: możnaby w Bazie Wiedzy zrobić temat-faq z takimi pytaniami/odpowiedziami - napewno się przyda wiedza jak co skleić, połączyć, czy też w drugą stronę ;)]
Pattex SOS :). Krople kapnąłem na kawałek plastiku i potem igłą delikatnie jakieś niecałe 1mm x 1mm nałożyłem na oba końce o-ringa. Przytrzymałem nad ciepłym kaloryferem i za kilka minut było gotowe :)
Awatar użytkownika
pawelsz

tak- da się skleić oringi, ale wymaga to uwagi, cierpliwości i różnie toto trzyma - jeśli po klejeniu idzie pomiędzy głowicę a szybkę, to będzie ok, ale bałbym się to dać na korpus- może nie wytrzymać- silikon słabo się klei szybkimi klejami.
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz pisze:tak- da się skleić oringi, ale wymaga to uwagi, cierpliwości i różnie toto trzyma - jeśli po klejeniu idzie pomiędzy głowicę a szybkę, to będzie ok, ale bałbym się to dać na korpus- może nie wytrzymać- silikon słabo się klei szybkimi klejami.
Zgadza się. Ja mam między modułem a szybką, więc siedzi sobie w zamknięciu :).
ODPOWIEDZ