Proszę o propozycje dobrych lampek na rower

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
jawor369

Proszę o propozycje dobrych lampek na rower

Post autor: jawor369 »

Witam wszystkich kolegów i koleżanki !

Witam, otóż , jestem w tym temacie ślepy i nie wiem co zrobić ..

Poszukuję dobrej lampki rowerowej na rower <lampka na kierke idzie> która świeci mocno oraz daleko ... cena ok 60 zł .. Proszę o pomoc .
PS. Lampka do lasu i na pola..
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

"mocno oraz daleko ... cena ok 60 zł" obawiam się, że trzeba wybrać. Latarka + zasilanie do 60 zł co najwyżej będzie sygnalizować innym, że Ty jedziesz i może trochę oświetli drogę przed Tobą ale na szaleństwa leśne nie ma szans :(. Ale niech się jeszcze wypowiedzą bardziej zaawansowani użytkownicy ;)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
jawor369

tzn. Mam teraz lampke , która na allegro stoi po 4 zl .. niby szajs ale ładnie daje .. nie wiem no . nie musi mieć nie wiadomo ile lm .. no ale jakieś takie dobre ? Może CREE z ZOOM?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Latarki typu ZOOM radze omijać z daleka bo już było u nas wiele jednoznacznych wypowiedzi i raczej nikomu się nie będzie znowu chciało po raz enty tego samego powtarzać. W naszym sklepiku jest wiele świetnych ofert (bardzo fajnie na rowerze się sprawdzają UltraFire C2 czy SolarForce L2, sam jestem posiadaczem i jestem zadowolony) ale jak chcesz mieć latarką, akumulator(y) i do tego ładowarkę to niestety ale budżet trzeba razy 3 pomnożyć, jednak jest to najbardziej opłacalne i pewne, wystarczy tylko poszukać. Albo alternatywną drogą jest zakup w DX, KAI, jednak często trzeba coś poprawić wewnątrz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
jawor369

Szczerze to może być sama lampka , bo planuje na dynamo zrobić .. :P także nie wiem co i
jak ?

PS. NIE MUSI BYĆ Z ZOOM.. ALE ŻEBY BYŁA DOBRA I TANIA
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Jak na dynamo to tylko DIY ale i tak trzeba będzie zwiększyć budżet bo będzie potrzebny driver albo układ podwajacza napięcia bo bez tego będzie to kiepsko świecić, więcej w tym i tym temacie.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Ja Ci jeszcze tak poradzę: zastanów się dobrze, poczytaj forum bo ja byłem w takiej samej sytuacji jak Ty, też miałem budżet niski ale poczytałem, zaoszczędziłem i kupiłem raz a dobrze. Teraz można takie cuda uzyskać z latarki że głowa boli. Do dziś odpalam swoją i dziwie się ile światła daje :razz:
Więc daj sobie trochę czasu, poczytaj, pomyśl ;)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
jawor369

bulwa11 a mógł byś zaproponować jakieś ciekawe pomysły za nie wiem ... 100 ? .. Bo chyba wiesz o co mi chodzi ;p

PS.Już zamówiłem .. Temat do zamknięcia .
ODPOWIEDZ