Grega modyfikacja Solarforce L2P, moduł XM-L U2 1C, T5 4B
FunkyJB, zapraszam na mail.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Dziękuje Wam za rzetelne odpowiedzi, szczerze mówiąc spodziewałem się, że latarka Grega rozłupie beton nie uszkadzając samej siebie ale z Waszym atestem zawsze raźniej. Co do niej samej to sam będę musiał ową latarkę przetestować i później się wypowiedzieć
Teraz tylko czekam na listonosza z prezentem
Teraz tylko czekam na listonosza z prezentem
Dzięki Greg za latarkę, właśnie doszła.
Cóż mogę powiedzieć, do tej pory miałem Romisena rc-g2 ze zmienionym sterownikiem + nowa dioda.... nawet nie ma co porównywać. Chociaż to jednak latarki o ciut innym zastosowaniu.
Co do trybów 2-10-35-100, są one moim zdaniem odpowiednie, również na rower. Właściwie to jeszcze lepsze byłoby chyba 2-35-100, bo pomiędzy 2 a 10, jest wg mnie mała różnica.
Cóż mogę powiedzieć, do tej pory miałem Romisena rc-g2 ze zmienionym sterownikiem + nowa dioda.... nawet nie ma co porównywać. Chociaż to jednak latarki o ciut innym zastosowaniu.
Co do trybów 2-10-35-100, są one moim zdaniem odpowiednie, również na rower. Właściwie to jeszcze lepsze byłoby chyba 2-35-100, bo pomiędzy 2 a 10, jest wg mnie mała różnica.
michau-32, dziękuję za informację. Sprawdź, jak sprawuje się w nocy, w terenie. Testowanie latarki w dzień (nawet w ciemnym pomieszczeniu) może być bardzo mało miarodajne
Niestety, nadal czekam na dostawę. Będzie za kilka dni, albo za kilkanaście dni. Przesyłka wyszła od producenta początkiem lutego. W chińskim systemie śledzenia jest, w polskim nie istnieje.
Nie podam dokładnej daty, ponieważ jej zwyczajnie nie znam. Przykro mi.
Nie podam dokładnej daty, ponieważ jej zwyczajnie nie znam. Przykro mi.
Jak można zidentyfikować reflektor na lampce Solarforce L2P.
Kolega z forum pokazywał mi wczoraj swoją L2P, ale nie wie jaki to jest ref - OP czy SMO. Wie tylko tyle, że zamawiał lampkę do roweru. Ja nigdy nie miałem w ręku podobnej Solarforce L2P .
Ale nie był to chyba reflektor OP bo:
Lampka była umieszczona na kierownicy roweru i skierowana na dół tak, że środek spota padał około 10 metrów na ziemię przed rowerem. Wtedy wyraźnie było widać granicę między miejscem oświetlonym a nieoświetlonym. Ta granica miała kształt paraboli której wierzchołek zaczynał się około 2 metry przed rowerem. Boki były nieoświetlone i przed rowerem te 2 metry też ciemne.
A ze wszystkich opisów reflektora OP wynika, że bardzo ładnie oświetla boki i światło nie ma ostrej granicy lecz jest ładnie rozmyte.
Kolega z forum pokazywał mi wczoraj swoją L2P, ale nie wie jaki to jest ref - OP czy SMO. Wie tylko tyle, że zamawiał lampkę do roweru. Ja nigdy nie miałem w ręku podobnej Solarforce L2P .
Ale nie był to chyba reflektor OP bo:
Lampka była umieszczona na kierownicy roweru i skierowana na dół tak, że środek spota padał około 10 metrów na ziemię przed rowerem. Wtedy wyraźnie było widać granicę między miejscem oświetlonym a nieoświetlonym. Ta granica miała kształt paraboli której wierzchołek zaczynał się około 2 metry przed rowerem. Boki były nieoświetlone i przed rowerem te 2 metry też ciemne.
A ze wszystkich opisów reflektora OP wynika, że bardzo ładnie oświetla boki i światło nie ma ostrej granicy lecz jest ładnie rozmyte.
OP - "skórka pomarańczy"
SMO - "gładki"
SMO - "gładki"
Za blisko. Z praktyki, latarka typu L2P powinna być skierowana środkiem promienia na punkt w odległości 25-30m przed kołem.FunkyJB pisze:Lampka była umieszczona na kierownicy roweru i skierowana na dół tak, że środek spota padał około 10 metrów na ziemię przed rowerem.
Moje oczy doszły do siebie, już pierwsze akumulatorki wyładowane, test bojowy w nocy przy doświetlaniu drogi wypadł świetnie, 30% mocy to jak dla mnie optymalne i ekonomiczne oświetlenie, z którym można bez najmniejszego problemu się poruszać, oczywiście wyświecone zostały również 60% i 100%, zasięg mnie zaskoczył naprawdę pozytywnie, idąc koło 300m przed budynkiem światło się już od niego odbijało, widoczność również była bardzo dobra, zimne światło diody U2 bardzo mi odpowiada i się nie grzeje jak kilku tutaj próbowało stwierdzić niebezpiecznie. Co do broni w ręku to się zgadzam w 100% chwilka w oczy strumieniem światła na full mocy i przeciwnika nie ma Jestem strasznie zadowolony z tego zakupu jeszcze nie wiem czy dlatego że pozbyłem się tyle kasy czy z samej latarki ale nie żałuje tego wydatku i polecam
- robert_prv