Najmocniejsza latarka na jednej XM-L -jednocześnie najtańsza

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
regularguy

Najmocniejsza latarka na jednej XM-L -jednocześnie najtańsza

Post autor: regularguy »

Witam, nie interesuje mnie trwałość, jakość, wykonanie, rodzaj soczewki, czy się grzeje itd.

Ma świecić przez góra 30 sekund maksymalną mocą i dłużej mocą zmniejszoną...

Ma dać realnie największą liczbe lumenów dostępnych na rynku 700,800,1000? ale bez oszustw.

Gdzie dostane taką latarkę z niepodrobioną XM-L, świecącą na 2,8 czy 3,8A tak aby mieć powera?

Ew. może ktoś mi taką zrobić? zapłacę... do 100zł

marzeniem by było gdyby dało radę wkładać acu jak 18650 i jednocześnie koszyczki z AAA czy AA, i jeszcze tryb księżycowy;]
ale wiadomo, liczy się cena

Widzieliście coś takie na DX? ktoś testował taką latarkę i może powiedzieć - tak człowieku, tego badziewa potrzebujesz, to świeci porządnie
po 40 sekundach z gorąca się rozkleja, pali, w rękach się rozlatuje itd. - ja tego właśnie chce:))

Dzięki z góry!
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Witam, nie interesuje mnie trwałość, jakość, wykonanie, rodzaj soczewki, czy się grzeje itd.
Interesujące :mrgreen:
regularguy pisze:Ma świecić przez góra 30 sekund maksymalną mocą i dłużej mocą zmniejszoną...
To może lepiej rozejrzyj się za lampą błyskową a nie latarką.
regularguy pisze:Gdzie dostane taką latarkę z niepodrobioną XM-L, świecącą na 2,8 czy 3,8A tak aby mieć powera?
Nie ma podróbek Cree są conajwyżej odrzuty produkcyjne.
regularguy pisze:Ew. może ktoś mi taką zrobić? zapłacę... do 100zł
Żart ? :mrgreen:
elektroda.pl
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Koszt XM-L w dobrym binie czyli ani za zimnym ani za ciepłym + dobry podkład to jakieś 40 zł. Do tego w miarę dobry akumulator to kolejne 20 zł. Daje ci to ledwo 40 zł na body i sterownik - zapomnij. Za dużo wymagasz a kasy masz za mało o kolejną stówkę.
ILPT
delux

Post autor: delux »

http://www.ebay.pl/itm/UltraFire-5-Mode ... 35b89b0ee1

za 100 kupisz 2szt i będzie reszta
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

delux, to zostało wyprodukowane do remontu :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

greg pisze:delux, to zostało wyprodukowane do remontu :mrgreen:
aj tam, dzięki wielu wewnętrznym rezystancjom zapewne zaprojektowanym przez zespół doświadczonych zapalonych (UltraFire) inżynierów latarka nie ulega natychmiastowemu zniszczeniu a dioda pewnie wytrzyma te 30s. Gorzej, że nie wiadomo co najpierw szlag trafi, lumeny się odlutują czy włącznik usmaży....
Może rzeczywiście zrobić jakiś DD w jakimś sprawdzonym nie za skomplikowanym body?DD z rezystorkiem. Moon może być robiony załączoną szmatką :-). No chyyyba, że włącznik będzie trój pozycyjny....
regularguy

Post autor: regularguy »

skaktus pisze:Koszt XM-L w dobrym binie czyli ani za zimnym ani za ciepłym + dobry podkład to jakieś 40 zł. Do tego w miarę dobry akumulator to kolejne 20 zł. Daje ci to ledwo 40 zł na body i sterownik - zapomnij. Za dużo wymagasz a kasy masz za mało o kolejną stówkę.
nie potrzebuje ładowarki ani akumulatora

sama latarka z xm-l i dobrym sterownikiem

pełno xm-l na DX tylko powiedzcie które dobre...

ileż można słuchać, że za 100zł to jestem śmieszny że głupią latarkę chce...
a po 160zł jakiś greg sprzedaje super latarke solarforce...

np. co jest nei tak z tym
http://allegro.pl/cree-xm-l-t6-820-lm-k ... 06865.html
?

a tu solarforce dużo taniej
http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 20705.html

albo ktoś potrafi coś powiedzieć o
http://allegro.pl/ultrafire-c8-cree-xm- ... 84380.html
wyglada na niezle dużą soczewkę jak na xm-l idealna
lub
http://allegro.pl/latarka-led-mte-m3-1- ... 96420.html
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Ja w żadnej latarce nie widzę dużej soczewki....

Co jest nie tak z tymi latarkami ? To że nie uzyskasz na nich tyle co może pokazać dioda, że biny diod są niskie i kiepskie, że chłodzenie diody jest fatalne i czasem wystarczy im kilka sekund i padają. To że sterowniki to porażka i są mało efektywne.

Zanim kogoś skrytykujesz polecam zdobyć minimalny poziom wiedzy a dopiero potem wytykać.
ILPT
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Ta ostatnia jest chyba OK ;)

Z latarki została wymontowana dioda Cree XM-L 1200 lumenów z radiatorem 2mm identyczna jak w tym linku
Latareczka świeciła bardzo ładnie ale potrzebowałem tzw. dawcę organów do konstrukcji innej i akurat padło na nią.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
fxxx

Post autor: fxxx »

Ostatnia zdecydowanie najlepsza. Jak już ktoś wspomniał, XM-L w U2 wychodzi prawie 45 zł. Nikt też nie zrobi Ci latarki na 'odwal się' bo to nie o to chodzi, np mnie bardzo cieszy każda złożona latarka i zadowolony klient. Proponuje przeglądnąć sklepik.

Z tych co podałeś to tylko ten solarforce może być, choć to pewnie podróbka i ma prąd max 1,4A a nie 2,8A jak od grega.
Awatar użytkownika
krzycho_

fxxx to nie podróbka to sprzedaje mhunt , to poprostu body L2 które kosztuje koło 50zeta z dropem SolarForce - o prądzie 3A można pomarzyć w tym module niestety.
elektroda.pl
fxxx

Post autor: fxxx »

Nawet nie patrzyłem, ale wiele to nie zmienia. Jakbym miał kupić latarkę która ma mieć moc, EDC i w dodatku taką której nie mam ochoty poprawiać to i tak wziąłbym od grega, oczywiście z 4B :)
Awatar użytkownika
krzycho_

Oczywiście :) dlatego uważam że autor wątka wypadł się jak Filip z konopii z wymaganiami :mrgreen:
elektroda.pl
Vigo

Post autor: Vigo »

Ta "tańsza" L2 SF z linku kolegi regularguy to bynajmniej nie podróbka, a "surowy" oryginał taki jaki wychodzi prosto z fabryki bez poprawek, a taka lampka wyświetli z XM-L-ki może ze 400lm.
To IMHO lepiej zapłacić gregowi te 46zł więcej za co dostaniemy już poprawioną, pozbawioną większości wad i niedociągnięć latareczkę (pomijając fakt, że za te pieniądze będzie to już L2P z twardą powłoką HAIII), która będzie miała prawie podwójną moc (~750lm w trybie max) o możliwości swobodnej personalizacji pod konkretnego użytkownika (ref, tryby, bin diody, itd...) gregowej L2P już nie wspomnę.
Zatem czy warto "oszczędzać" i która w rzeczywistości porównując ich parametry będzie tańsza?
Ostatnio zmieniony piątek 24 lut 2012, 21:36 przez Vigo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saud

Post autor: Saud »

Witam

Obrazek
koszt 70 -80 zl cos już kiedyś o niej pisałem z tego co pamiętam :mrgreen:
C8 i jej mutacje - :mrgreen: Mnóstwo klonów - łatwa do przeróbek
ODPOWIEDZ