Loongsun Lx-9012 SSt-50 czy ten typ tak ma? Driver?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
mietasmm

Loongsun Lx-9012 SSt-50 czy ten typ tak ma? Driver?

Post autor: mietasmm »

Witam Wszystkich
Obserwuje forum od dłuższego czasu w końcu założyłem konto.

Problem dotyczy latareczki jak w temacie

http://www.dealextreme.com/p/loongsun-l ... 6340-47173

Otóż latarka świeci bez problemu, zmienia tryby itd. Jak zostawię ją dłużej na jakimś trybie, (bez znaczenia jaki) dosłownie kilka minut włączoną i chcę zmienić tryb już się nie zapala. Musi odpocząć około 3 minut. W tym czasie nie chce się włączyć? Zero reakcji. Nie wiem czy może to ochrona diody (sst-50)?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SISmaster

Post autor: SISmaster »

Te objawy sugerują na cos z driverem,jesli czujesz się na siłach to zobacz czy nic się za -bardzo nie grzeje ,tego typu driwery często sie'' rozprogramowują ''pod wpływem temperatury.
''Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu - F.Kiepski''
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

mietasmm, chłodzenie sterownika jest do bani. Przegrzany procesor działa niepoprawnie. Za niedługo całkiem odmówi współpracy.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Sprawdź w jaki sposób ciepło jest odprowadzane z diody na pigułę a z niej na korpus latarki.

Być może sam sterownik jest uszkodzony - piszesz że jakikolwiek tryb powoduje takie zachowanie, w tym wypadku jeśli by się sterownik przegrzewał, nie powinno to się dziać w najniższym trybie.
ILPT
DNF

Post autor: DNF »

Chyba, że sprawność drivera jest tak niska, że i w najniższym trybie driver płonie..
mietasmm

Post autor: mietasmm »

Witam, dzięki wielki za zainteresowanie. Rozkręciłem sprzęt. Na końcu już latarka świeci jednym słabym trybem. Chyba driverek coś nie teges. Nadpaleń nic nie widać. Czy ma ktoś na zbyciu driver na dwa ogniwka w szeregu i mogący wysterować sst-50?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SISmaster

Post autor: SISmaster »

Mała rada mietasmm SST-50 nie jest zbyt ekonomiczną diodą,ja na Twoim miejscu zainteresował bym się XM-L np T6 lub lepiej U2,nie dość że potrzebuje ok 3A,ma niższe napięcie przewodzenia czyli będzie dłużej i jaśniej świecić, w tym body byłby niezły Thower.To była tylko moja sugestia a zrobisz jak będziesz chciał.
''Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu - F.Kiepski''
DNF

Post autor: DNF »

Powiedz mi ile masz miejsca na driver i może daj fotkę obecnego drivera. Pomyślimy :)
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ